Sony, PS5 Oyunlarını 70$'dan Da Pahalıya Satmayı Tartışmış

Buna da şükredin mi diyorlar?

Sony, PlayStation 5'in oyunlarını tanıttığında yeni nesil oyunlar için fiyatları 10$ yukarıya çekmişti. Bunu en net biçimde gördüğümüz oyun da PlayStation 5'in çıkış oyunlarından biri olacak olan Demon's Souls'tu, oyunun fiyatı 70$ / 80€ olarak belirlenmişti.

Bu zam kısa süre için de olsa tepkiyle karşılandı, sonra alışıldı gitti. Ancak Bloomberg'den Olga Kharif ve Takashi Mochizuki'nin haberine göre durum bundan daha kötü bile olabilirmiş, çünkü Sony birinci parti exclusive oyunlarının fiyatlarını enflasyon ve AAA geliştirme maliyetlerindeki artış nedeniyle 70$'dan da yükseğe çıkarmayı tartışmış.

Makalede Sony'nin zamları tartıştığını, en sonunda 70$'da anlaşma sağlandığı söyleniyor. Elbette her geçen yıl oyunların büyümesiyle birlikte prodüksiyon maliyetleri de artıyor ancak çoğu stüdyo zaten mikro ödemelerden dünyanın parasını kazanarak tüm o maliyetleri rahatça çıkarıyor, bunu da unutmamak lazım.

Capcom'un CFO'su Nomura "bir oyunun fiyatını o oyunu yaparken ne kadar para harcadığımız değil, oyuncuların o kalite için ne kadar para ödemeye istekli olduğu belirlemeli" diyor mesela.

Yalnız Sony'nin daha yüksek rakamları tartışmış olması, bu sefer yeni oyun zammı için 15 sene zamanımız olmayacağını da gösteriyor bence.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
11 Kasım 2020 05:26

Bu açlığın sebebi Corona maalesef.Hisselerdi, stoklardı, maliyetlerdi falan derken kazanakları para yavaş yavaş düşmeye başladı.Bu onları tatmin etmemiş olacak ki telafiyi böyle yapma gereği duyuyorlar.Ne de olsa bizim için(!) konsol fiyatını da 500 Dolar'cıktan çıkardılar.

sSnake
10 Kasım 2020 13:23

Gerçek geliştiriciler dışında aradaki aracılar o kadar arttı ki herkese para yedirmek gerekiyor bunun en başında da reklam ve pazarlama departmanları geliyor. Haliyle zam diye ağlaşmaları normal zira yüksek mevkideki takım elbiselilerin de iştah ivmesi sürekli daha fazlasına odaklıdır.

İses
10 Kasım 2020 12:16

Sony iyi işler çıkartıyorsun fakat sen herzaman bir kan içi ci bir vampirdin o

Parolamı Unuttum