Sony, Rocket League'i PlayStation 4'te Çapraz Oynamaya Açmayı Bir Türlü Kabul Etmiyor!

Ne inatmış arkadaş...

 Sony'nin diğer platformlarla çapraz oynama (cross-play) işine yanaşmadığını ve bu konuda bayağı inatçı olduğunu biliyoruz. Ki, Psyonix'ten Jeremy Dunham'ın söylediklerine göre Sony'den aldıkları cevaplar oyalamak için söylenen kalıp cümlelerin ötesine geçmiyor ve konuyla ilgili hiçbir şey yapılmıyormuş.

Engadget'a konuşan Dunham, Sony'den aldıkları cevapların genelde "Şimdi değil." ya da "Bu konuyu düşüneceğiz." tarzında basma kalıp cümleler olduğunu ve Sony'nin hiçbir girişiminin olmadığını söyledi.

Sony'nin bu konuyu sürekli ertelemesinin herkes için dezavantaja dönüşebileceğine de değinen Dunham, gelişen teknoloji yüzünden Rocket League gibi oyunlarda bir an önce çapraz oynama sistemine geçilmediği takdirde oyuncu kitlesinin donanım açısından zorluklarla karşılaşabileceğini belirtti.

"6 tane Rocket League oyunu yapacak değiliz. Rocket League 2, 3 ya da 4'ü yapma gibi bir amacımız da yok. Rocket League'i (şu andaki oyundan bahsediyor, markadan değil) desteklemeye ve güncellemeye devam edeceğiz. Bir yandan bu oyuna tutunurken diğer yandan da herhangi bir şeyden fedakarlık yapmadan farklı jenerasyonları (teknoloji bakımından) ve farklı platformları birbirine bağlayabilmeliyiz. "

rocket-big-2

Oyuncuların Rocket League'e olan ilgilerinin giderek kaybolabileceğini de belirten Dunham "Çapraz oynamaya sistemler daha da karmaşıklaşmadan geçemezsek önünde sonunda bununla karşı karşıya kalacağız." dedi.

Rocket League'in PC, Xbox One ve PS4 oyuncularının aynı çatı altında toplanabilmesini ve oyuncuların platform fark etmeden birlikte oynayabilmelerini sağlayacak olan sistem uzun süredir hazır ama Sony bir türlü bu işe yanaşmıyor.

>Rocket League'in PS4 Çapraz Platform Desteği Hazır, Psyonix Sony'den Evet Bekliyor

Hatta hatırlarsanız Jeremy Dunham daha önce verdiği bir röportajda da "Her şey hazır, bir düğmeye basıp tüm sistemi bir saatten kısa sürede hayata geçirebiliriz." demişti. Fakat Minecraft'ta çapraz oynama sistemine dahil olmayacaklarını, çünkü kontrol ellerinde olmadığında oyuncularını koruyamayacaklarını söyleyen Sony, o zaman olduğu gibi bu açıklamalara da kulaklarını tıkamıştı.

Dunham artık topu oyunculara atıyor ve sesinizi duyurun diyor. Dunham'a göre oyuncular birlik olup Sony'e "Biz bunu istiyoruz arkadaş!" diye seslenmeli, hatta baskı yapmalı.

Siz ne diyorsunuz Oyungezerler? Sony'nin diğer platformlarla çağraz oynama işine yanaşmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum