Sony, Vita'nın Ardından Yeni Bir El Konsolu Geliştirmeyi Planlamıyor

Elveda Sony marka el konsolları

Sony Interactive Entertainment başkan yardımcısı Hiroyuki Oda, Japon Famitsu dergisine yaptığı açıklamayla Sony'nin yeni bir el konsolu için planlarının olmadığını belirtti. Bildiğiniz gibi Sony'nin en son el konsolu PlayStation Vita olmuştu ve onun da üretimi artık sonlanmak üzere. Oda konuşmasında 2019'un Vita'nın son yılı olacağını teyit etti.

Aslında bu haber çok da şaşırtıcı değil çünkü Vita'nın başarılı bir konsol olduğunu söylemek çok zor. 2011'de Japonya, 2012'de ise tüm dünyada satışa sunulan Vita belki de biraz da akıllı telefonların oyun amacıyla rahatça kullanabilmesi ve Nintendo 3DS gibi güçlü bir rakip yüzünden istenen başarıyı elde edemedi. Ben şahsen bir PSP hayranıyımdır, elimde farklı modelleri var ve bu cihazla oyun oynamaktan büyük keyif alıyorum. Kendisi tam bir emülatör canavarıdır bu arada. Ama Vita için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Zaten iki el konsolunun satışlarına bakınca da bunu görüyoruz: bir tarafta 80 milyondan fazla satan PSP, diğer tarafta 10-15 milyon satan Vita.

Ama ilginç olan kısım Sony'nin sanki pes etmiş gibi açıklamalar yapması. Bir ihtimal kaybettiklerini düşündüğü el konsolu pazarına odaklanmak yerine tüm imkanlarını PS5 ve ilerisi için kullanacaklar gibi görünüyor. Yine de ben bir noktada Sony'nin el konsolu piyasasının da ne kadar revaçta olduğunu yeniden fark edeceğini düşünüyorum. Nintendo da benzer bir başarısızlığı Wii U ile yaşadı, ama ardından Switch ile konsol dünyasına damga vurmayı başardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum