Sony'den 'Oyunlar Neden Ertelenir?' Sorusuna Cevap

Ya tam çıksın ya hiç.

Oyuncular olarak ertelenen oyunlardan nefret ediyoruz. Aylarca, belki yıllarca beklediğimiz oyunlar o ya da bu sebeple, tam dokunacak mesafeye geldiğimizde ertelendiklerinde yaşadığımız hâyâl kırıklığının tarifi yoktur herhalde.

Yapımcılar genellikle bu ertelemelerin sebepleri olarak oyuna atılacak cilaları, hata temizliklerini ve bilimum faktörleri biz oyunculara sunarlar. PS4’ün merakla beklenen oyunlarından Driveclub da, geçen sene tam bir yıllık bir erteleme alarak oyuncuları üzmüştü. Sony Birleşik Krallık Başkan Yardımcısı Fergal Gara da, hem genel olarak oyun ertelemeleri hem de Driveclub özelinde konuyla ilgili bir açıklamada bulundu:

"Bence doğru bir karar. Oyunların maaliyetlerinin astronomik bir şekilde artmasıyla, başarsız bir oyunun sonucu yalnızca hâyâl kırıklığına uğramış oyuncular ve kötü satış rakamları olmayacak. İnsanları ikna edebilme şansının da kaybolması demektir bu. Eğer ki büyük bir yatırım yapmışsan ve sonucunda yarım yamalak bir şekilde piyasaya sürüyorsan bunun bir bedeli olacaktır. O oyunun ikincisini satamayacaksın," diyen Gara, geçen sene Driveclub’ın ertelenmesine değindi:

"O karar bir soluklanmak, daha önceden yaptığımız planları gözden geçirmek ve oyunun en nihayetinde o planlara uygun olarak çıkıp çıkmayacağını görmeye çalışmak içindi. Bir yapımcının sorması gereken sorular şunlardır, 'Oyun olması gerektiği kadar iyi mi? Oyun olması gerektiği kadar iyi incelemeler alacak mı? En nihayetinde de satması gerektiği kadar satacak mı? Ama bu konuyla ilgili tek bir problem vardır o da, eğer önemli zamanlarda çok fazla zaman kaybı yaşarsanız, bu sefer de kuraklıkla başa çıkmak zorunda kalırsınız."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum