Sony’nin Eski Deviation Games Çalışanlarıyla Yeni Bir Stüdyo Kurduğu Söyleniyor

Aynı projeye devam mı yoksa yeni bir IP mi geliyor?

Geçtiğimiz aylarda, PlayStation tarafından desteklenmekte olan Deviation Games’in, henüz ilk oyunlarını çıkaramadan kapandığı haberini almıştık. Üzücü bir haberdi elbette. Anlaşılan o ki, Deviation ekibinin Sony ile yolculuğu sona ermemiş, en azından ekip üyelerinin bir kısmının.

İddiaya göre Sony, PlayStation bünyesinde daha önce Deviation Games’te çalışmakta olan geliştiricilerin görev aldığı yeni bir stüdyo kurmuş bulunuyor. İddianın kaynağı, daha önce Deviation Games’te çalışan Michael Anthony’nin Linkedin hesabından yaptığı bir paylaşım.

Anthony, paylaşımında “Merhaba, birçok eski Deviation Games çalışanının, yeni bir IP üzerinde çalışmak üzere Sony'de kendi stüdyolarını kurduklarını duydum. Orada çalışan tüm insanlar üst düzey geliştiricilerdi. Yeni stüdyonuzun size ihtiyaç duyduğunuz tüm zamanı sunmasını, bürokratik meselelerle uğraşmak zorunda kalmamanızı ve üst düzey bir yeni IP geliştirebilmenizi umuyorum. En iyi dileklerimle, özellikle JB, AR, FT, MG, JS, KS ve JC dahilse” diyor.

Daha önce bir başka geliştiricinin paylaşımından Deviation Games’in kurucularından Jason Blundell’in Eylül 2022’de stüdyodan ayrıldıktan sonra PlayStation Studios’a katıldığını öğrenmiştik. Şimdi de bu haber geldi. Buradan hareketle Blundell’in de bu yeni kurulan stüdyoda görev aldığı sonucunu çıkarmak mümkün.

Acaba yeni bir IP üzerinde mi çalışıyorlar yoksa önceki stüdyolarında başladıkları işi mi tamamlamaya çalışacaklar. Bunu ancak önümüzdeki dönemde yapacakları resmi açıklamayla öğreneceğiz. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum