Soulcalibur VI'nın Online Moduna ‘Uygunsuz Karakterler’ İle Girenler Banlanabilir

Milletin gerçekten işi gücü yokmuş, 'uygunsuz karakterleri' görünce anladım!

Soulcalibur VI'da kendi karakterinizi oluşturmanıza imkân veren bir sistem (Create a Soul) bulunuyor malumunuz. Oyun çıktıktan kısa bir süre sonra tasarım örnekleri paylaşılmaya başlandı oyuncular tarafından. Bunlar arasında gayet güzel örneklere denk gelmeniz mümkün. Ciri, Thanos, Link, Shrek, Kratos gibi pek çok karakterin tasarlanıp oyuna eklendiğini görüyoruz.

Ama bir de "uygunsuz karakter" tasarımları meselesi var ki evlere şenlik. Nasıl bir hayal gücü (!), nasıl bir boş vakit varsa bu oyuncularda, olmayacak tasarımlara imza atabiliyorlar. Bu tasarımlardan bazıları NSFW olayını abarttığı için (cinsel organ tasarımları vs) gerçekten rahatsız edici olabiliyor. Bandai Namco da durumdan rahatsız olsa gerek ki bir uyarı paylaşmış kullanıcılarıyla. "Uygunsuz" tasarımlara sahip karakterler ile online modlara giriş yapan oyuncuların banlanabileceği ve diğer online servislere erişimlerinin kısıtlanabileceği belirtilmiş uyarı metninde. 

Gerçi Bandai Namco'nun karakterleri de pek "genel izleyici" seviyesi tasarımlara sahip değil, ama oyuncu tasarımları bu işin suyunu çıkartmış resmen. Aranızda neden bu kadar sıkıntılı bulduğumu merak edenler varsa "Soulcalibur 6 Inappropriate Characters" anahtar sözcükleriyle arama yapın herhangi bir arama motorunda, siz de bana hak vereceksiniz büyük ihtimalle. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum