Splinter Cell Yeniden Yapımı Modern Bir Hedef Kitleyi Amaçlıyor

Orijinal oyunu temel almak kaydıyla kartlar yeniden dağıtılacak

Ubisoft çok uzun bir aradan sonra yeniden Splinter Cell'e geri dönüş yaptığını duyurmuştu. Daha doğrusu ortada bir geri dönüşten ziyade bir yeniden yaratma süreci var. Markayı canlandırmak için bu kez yeni jenerasyonu hedefleyen yapımcı Ubisoft Toronto, Splinter Cell Remake için senarist arayışlarına başladı. Çeşitli kaynaklardan iş ilanı veren Ubisoft'un senarist rolü için açıklaması şu şekilde;

"İlk Splinter Cell oyununu temel olarak kullanıp hikayemizi günümüz kitlesine güncelleyip, yeniden yazacağız. Yapmak istediğimiz orijinal oyunun ruhunu ve temalarını korurken karakterlerimizi ve dünyayı daha otantik ve inanılır hale getirmek. 

Ubisoft Toronto'da bir senarist olarak hikaye anlatıcı ekibe katılıp uyumlu ve zorlayıcı bir hikaye anlatımı deneyimini yeni dönem Splinter Cell hayranlarına sunacaksınız."

İlk olarak 2002 yılında bir Xbox özel oyunu olarak çıkış yapan Splinter Cell'in temel hikayesinde Sam Fisher'ın maceralarına tanıklık etmiştik. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın gizli kolu Third Echelon'un gizli servis ajanı olarak görev hayatına başlayan Fisher'ın devam oyunlarında işler bambaşka noktalara da gitmişti. Yeni oyunun bir yeniden yapım olduğunu da düşünecek olursak bundan 20 sene öncesindeki oyunun hikayesi remake için bolca fikir verecektir.

Öte yandan "yeni nesil ve günümüz kitlesi" tabirleri beni epey şüpheye düşüren tabirler. Zira nerede bu tabirler kullanılıp yenilik yapılmaya gidildiyse sonuç büyük çoğunlukla hayal kırıklığıyla beraber gelmiş ve yeni nesil yakalanamadığı gibi eski hayranlar da markalara küsmüştü. Ubisoft, belki de dünyada "formülize" oyun yapma konusunda bir numaralı marka. Splinter Cell'i özünden koparmadan en azından eski formülü güncelleyerek yeni bir oyun çıkaracaklarını umuyorum. Aradıkları kalitede bir senarist ekibi de oluşturabilirlerse Sam Fisher'ı günümüz dünyasında da oynayabilmek epey eğlenceli olacaktır. 

YORUMLAR
Zarathur
22 Eylül 2022 22:56

Yani şu cringe kitleyi hedefliyorlar

biwaly
22 Eylül 2022 17:01

He yani Sam Fisher'ı siyahi travesti kadın yapacaklar. Sürekli aşk, "kadınlar erkeklerden daha daha da değerli varlıklar" beyin yıkaması, İran'da kadınlar çok modern giyinecek, Afganistan ütopya olacak, dünyanın en büyük terörist örgütünün tek yaptığı kötü giyinmek olacak. Sosyal medyada yeterince takipçisi olmadığından dikkat çekmek için deterjan falan içecekler. Sam Fisher ve tüm ajan kankaları canları sıkıldıkça Tiktok'da dans edecekler. Hatta düşmanı etkisiz hale getirmek için sosyal medyadan adamın yaptığı paylaşımı kötüleyen yorum yapacaksın ve adam ağlamakla meşgulken gizlice ilerleyeceksin. Bu yüzden de adam öldürmeyi bırak dokunamayacaksın bile. İnsanlar "ayrımcılık" hissetmesin diye düşmanlar kadın erkek siyahi asyalı ne varsa olacak. İnsanlar küfür bile edemeyecek. "Idiot" yerine "special" diyecekler. Oyunu kaydetmek için de kendi fotoğrafını çekeceksin. "Modernleştirme" nasıl olacak başka ayol? :) 

Parolamı Unuttum