Square Enix, Forspoken’ı Geliştiren Stüdyosunu Kapatıyor

Tek oyunluk stüdyo…

Forspoken, belki de tanıtımlarıyla yükseltilen beklentinin kurbanı olan bir oyun olarak değerlendirilebilir. Doğru yaptığı şeyler de var, beklentileri karşılayamayan özellikleri de. Yapımcıların bazı hatalı tercihleri de oyunun aldığı eleştirilerde etkili oldu. Sonuç olarak, beklentileri karşılamakta başarılı olamadı. Bunun sonucu olarak da Square Enix, oyunu geliştiren stüdyoyu kapatmaya karar vermiş görünüyor.

Yapılan açıklamada, 1 Mayıs itibariyle Luminous Productions’ın Square Enix ile birleşeceği ilan ediliyor. Açıklamada, bu birleşmenin, Square Enix'in orta vadeli planlarının bir parçası olduğu belirtiliyor.

Luminous Productions’ın sadece AAA oyunlar geliştirme kapasitesine değil aynı zamanda oyun motoru geliştirmek gibi teknik uzmanlıklara da sahip olduğu, bundan sonra da bu yeteneklerden istifade edileceği söyleniyor.

Daha önce Square Enix bünyesinde Business Division 2 olarak adlandırılan stüdyo, yeniden yapılandırılarak Luminous Productions adını almıştı. Bu ekibin geliştirdiği Luminous oyun motoru Square Enix’in farklı oyunlarında da kullanılmıştı. Şimdi, ilan edilen bu kararla bir kez daha önceki sisteme dönüş yapıldığı anlaşılıyor. Böylece, tek oyunluk bir stüdyo olarak kayıtlara geçmiş oldular.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum