Star Wars Jedi: Survivor'ın Kutulu Versiyonunda Oyunun Tamamı Yok

Boş kutu verseniz de aynı şey

Eskiden kutulu oyun almanın bir anlamı vardı. Kutunun içinden kocaman kılavuzlar, haritalar, rehberler ve daha bir çok şey çıkardı. O zamanlar öyle koleksiyon versiyonu falan da yoktu zaten, neredeyse her oyun kutusunda o oyunu aldığınıza değdi dedirten ekstralar bulunurdu.

Şimdilerde kutulu oyunların pek tadı yok, içinden oyun bile çıkmayanları bile görüyoruz. Bir de içinde oyun olup işe yaramayanı var tabii: Star Wars Jedi: Survivor örneğinde olduğu gibi.

Star Wars Jedi: Survivor subreddit'inde paylaşılan bilgiye göre oyunun en azından Xbox ve PlayStation versiyonlarında bulunan disk, oyunun tamamını kurmanıza yeterli olmuyor. Bilinmeyen miktarda bir kısmı internetten indirmeniz şart.

Oyunun yaklaşık 150 GB olduğunu ve tek bir blu-ray'e sığma şansı olmadığını düşünürsek bu pek şaşırtıcı değil. Ama (yine) eskiden çok sayıda CD veya DVD kullanan oyunlar yok muydu? İçinde 4-5 DVD olan kutulu oyunlar satın alabiliyorduk. Şimdiyse eldeki disk yeterli gelmeyince gerisini internetten indiriverirsiniz diyorlar sanki.

Geçen sene de Call of Duty: Modern Warfare 2 benzer bir şey yapmış, kutuyla birlikte gelen diskte sadece 72 MB veri olduğu görülmüştü. Yani oyunun tamamını dijital indirmeniz gerekiyordu.

Peki bu neden kötü bir şey? Çünkü olurda ileride sunucularla bağlantı kuramazsanız Star Wars Jedi: Survivor oynayabilme ihtimaliniz olmayacak, elinizde kutulu ve diskli versiyonu olmasına rağmen.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum