Star Wars Old Republic Filmi, Avatar'ın Yapımcısına Emanet

Lütfen Old Republic'i mahvetmeyin.

Star Wars filmleri Disney anlaşmasının ardından oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkıyor. 2015 yılında çıkan The Force Awakens'dan bu yana her sene bir Star Wars filmi izledik. Önümüzdeki aralık ayında vizyona girecek olan The Rise of Skywalker'ın ardından Disney, Star Wars filmlerine üç senelik bir ara verecek, sonrasında yeni filmler karşımıza çıkacak. 

Filmlere ara verilecek olan bu üç senelik dönemde Disney+ üzerinden yayınlanacak olan dizilerle Star Wars içerikleri durmayacak. Önümüzdeki dönemin yeni Star Wars filminin konusu ise belli oldu. Lucasfilm tarafından hazırlanan film The Old Republic döneminde geçecek, filmin senaryosunu ise Avatar filminin yapımcıları arasında yer alan Laeta Kalogridis yazacak. Kalogridis ayrıca Altered Carbon dizisinde de yürütücü (showrunner) görevinde çalışmıştı. 2003 yılında çıkan Knights of the Old Republic oyunundan ilham alacak olan film hayranları heyecanlandırmaya yetti. Buzzfeed'in haberine göre Laeta Kalogridis senaryoyu tamamlamaya yakınmış. Hatta olası bir KOTOR üçlemesi için çalışmalara başlanılmış. 


Bir Old Republic içeriğinin yolda olduğunu daha önce Lucasfilm'in patronu Kathleen Kennedy tarafından doğrulamıştı. Bunun bir dizi olabileceği düşünülüyordu ancak görünüşe göre bu proje bir film olacakmış. Filmin yeni bir üçlemenin ilk filmi mi, yoksa tek film mi olacağı ise henüz belli değil. Zira Game of Thrones yazarları David Benioff ve D.B. Weiss da yeni dönem Star Wars'da yazarlık yapacak. Yine The Last Jedi filminin yönetmeni Rian Johnson da yeni bir üçleme için Disney ile anlaşmaya varmıştı. 

Ufukta bir Old Republic filminin gözükmesi hayranları heyecanlandırmaya yetti ama bence en çok mutlu eden şey DnD olarak bilinen David Benioff ve D.B. Weiss'in Old Republic yazmayacak olması oldu. Tabii bu ikili ilerleyen dönemlerde yeni Star Wars işlerinde karşımıza çıkacaklar ama en azından Old Republic dönemi şimdilik "güvende" gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
MSelm
24 Mayıs 2019 20:32

Drew Karpyshyn'i projeye dahil etmemişler henüz, ayıptır

oe93
MSelm
24 Mayıs 2019 21:39

henüz değil bence hiç akıllarına bile gelmemiş, yazar olmayacaksa projede yer alması da saçma olur zaten, Altered Carbon ve Avatar iyi işler olabilir ama Star Wars ile alakaları ne? Yaklaşık 5 senedir Star Wars ile ilgili işler yapıyor Disney birisi bile Drew Karpyshyn'i akıllarına getirmedi.


Parolamı Unuttum