Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Çekim Takvimi Ekibe Zor Anlar Yaşatmış

Disney'in 'her sene bir Star Wars filmi' düşüncesi ekipleri zorluyor

Disney, Star Wars markasını satın aldıktan sonra her yıl bir Star Wars filmiyle karşımıza çıkacağını duyurdu. Her iki yılda bir ana seri devam edecek, arada kalan yıllarda ise yan filmler olacaktı. Bu politikanın ilk aşaması Aralık ayında vizyona girecek olan The Rise of Skywalker ile birlikte tamamlanacak. Ancak bu politikanın hayranları tam anlamıyla mutlu ettiğini söylemek oldukça güç. Her sene bir film politikası filmlerin çekimlerini de oldukça zorlaştırıyormuş.


Star Wars: The Rise of Skywalker filminin editörlerinden olan Maryann Brandon bu durumun kendilerini oldukça zorladığını belirtmiş, filmi düzenlemek için yeterli zaman olmadığını vurgulayan Brandon, film sırasında düzenleme işlemlerinin başlamak zorunda kaldığını açıkladı. "Force Awakens'ı çekmeye Mayıs ayında başlamıştık, çekimler Ekim ayında tamamlanmış ve film Noel'de vizyona girmişti. Bu filme isme Ağustos ayına kadar başlayamadık, yani çekimler Şubat ayına kadar tamamlanamadı, bu da 4 ay daha kısa bir süreye sahip olduğumuz alamına geliyor ve bu çok büyük bir film. Ben de J.J. Abrams ile görüşerek düzenleme işlerini sette yapmayı teklif ettim, ilk başlarda 'hayır, kesinlikle olmaz' dese de sonradan ikna oldu."  diyerek durumdan dolayı yaşanan zorlukları dile getirmiş.

Star Wars ana serisinin dokuzuncu filmi olacak olan The Rise of Skywalker 20 Aralık 2019'da vizyona girecek. Bu filmin ardından Disney, Star Wars filmlerine üç senelik bir ara verecek ve 2022 yılından itibaren yeniden Star Wars filmleri izleyeceğiz. Bu üç senelik arada ise Disney+ üzerinden Star Wars dizileri yayınlanacak. Disney, Star Wars içerikleri üretmeyi bırakmaya pek niyetli değil. 

YORUMLAR
xlight007
12 Haziran 2019 18:21

disney sw yi sağiyim derken ineği kuruttu...

Parolamı Unuttum