Starcraft Kaynak Kodunu Bulunca Blizzard Ödül Yağmuruna Boğdu

Çok karışık duygular içindeyim, başlık yazamıyorum.

Hatırlıyor musunuz, geçen hafta Diablo 2 Remastered yapılmasının neden güç olduğu üzerine bir haberimiz vardı. Konu hakkında David Brevik "Eğer kaynak kodları halen duruyorsa yapabilirler,"demişti. 

Bir firma vaktinde yaptığı oyunların kaynak kodlarını nasıl elinde tutmayabilir anlayabilmiş değilim ama Khemist49adlı kullanıcı Ebay'de "Kutu dolusu Blizzard şeysi" adlı paketi satın aldığında aslında farkında olmadan hazineye konmuş oldu. Çünkü aldığı kutunun içinde "Starcraft Gold Master Source Code" adında halen çalışan bir CD vardı. Bu arada tesadüften midir nedir bilmiyorum ama Youtube müzik listemde Starcraft Terran 02 müziği çalıyor.

Forumlarda ve sağda solda kutudan böyle bir CD çıktığını ve bununla ne yapacağını sormaya başlayan şanslı herif (kıskanıyorum evet!) bunun oyunun yapımında kullanılan aşırı mühim kaynak kodları olduğunu ve başka firmalara satarsa kamyonlarca para kazanacağını öğrendi. Tabii olay Blizzard'ın kulağına kadar gidince Blizz avukatları aracılığı ile Khemist'e ulaştı. Bu noktada Khemist'in iki seçeneği vardı; ya o da avukat tutup Blizzard ile sağlam bir hukuk mücadelesine girecekti ya da gerçekten çok sevdiği bu firma için kaynak kodlarını hibe edecekti. Ve bilin tabii ki arkadaşımız ne yaptı? Kodları Blizzard'a gönderdi (umarım kopyasını çıkartmışsındır saftorik Khemist. Ben olsam 20 tane kopyasını çıkartırdım. Buradan Blizzard'da dahil bütün firmalara sesleniyorum. Kaynak kodlarınızı kaybetmeyin, bulursam hayranıyım falan dinlemem, vermem!).

Blizzard Khemist'in bu jestini karşılıksız bırakmadı ve kendisini hediye yağmuruna tuttu. Ve bana sorarsanız belli bir miktar ödeme bile yaptığını düşünüyorum neyse... Ama bildiğimiz kadarıyla Blizzard öncelikle kendisine bir Overwatch kopyası (umarım Collector's Edition'dur) ve pinti gibi 250$ değerinde Blizzard Store hediye çeki gönderdi. Muhtemelen Blizzard içinde kafası çalışan biri "Olm manyak mısınız? Adam bize kaynak kodlarını gönderdi bunlar nasıl hediye? Çağırın adamı BlizzCon'a!" dedi. Bunun akabininde Blizzard Khemist'i bütün yol masraflarını şirketin karşılayacağı BlizzCon'a çağırdı ve hatta ekiple beraber içmeye davet etti (kesin sarhoş edip, kaynak kodlarının daha kopyası var mı diye soracaklar). Halen hızını alamayan Blizzard adama Overwarchve Diablo kitlerinin olduğu kocaman bir hediye paketi daha gönderdi.

İlk başta gönderdikleri dandik hediyeler yüzünden kullanıcılar tarafından "Daha iyisini yapabilirlerdi," yorumları alan Blizzard sonunda bir oyun ve oyun firması hayranına hayallerinin tecrübesini yaşatacak davetiye ile herkesin gönlünü aldı. O değil de Blizzard ekibi ile (Jeff gelecek mi Jeff) akşam içmeye çıkmak nedir? Cidden harika...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum