Starfield Sızıntılarının Arkasındaki İsim Tutuklandı

İddialara göre oyunun kopyalarını da çalmış

Farkında mısınız bilmiyorum, oyun dünyasında artık hiçbir şey gizli kalamıyor. Yıllar içerisinde en büyük projelerin bile bir şekilde sızdırıldığına şahit olduk. Senenin en çok beklenen oyunlarından biri olan Starfield da bu durumdan bir hayli çekmişti. Darin Harris isimli bir kişi, kendi YouTube kanalında oyunun 40 dakikalık görüntüsünü yayınlamıştı.

ZeniMax Media hızlı davranıp videoya telif atsa da, o dakika itibariyle görüntüler tüm internete yayıldı. Fakat Darin Harris'in yaptıkları bununla sınırlı kalmamış.

İddialara göre Harris, oyunun birçok kopyasını internet üzerinden satışa sunmuş. Bu kopyalar arasında 300 dolarlık Constellation Edition versiyonu da bulunuyor. Satışı Japon e-ticaret sitesi olan Mercari üzerinden yapan Harris'in, bu kopyalara nasıl eriştiği tam olarak bilinmiyor.

Tabii ki bu durum cezasız kalmayacak. Kotaku'nun haberine göre 29 yaşındaki isim, 2.500-10.000 dolar değerinde çalıntı mal bulundurmak suçuyla yargılanıyor. İddialara göre 24 Ağustos'ta tutuklanan Harris'in üstünde uyuşturucu da yakalanmış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum