Steam, 2019 Yılı Değerlendirmesini Paylaştı

Sizce bu yıl kaç saat oyun oynandı?

2020 yılının ilk ayını geride bıraktığımız şu günlerde Steam, geriye bakarak 2019 yılının genel değerlendirmesini bizlerle paylaştı. 2019'un platform için oldukça başarılı geçtiğini belirten yapımcı, gelecek planlarını da bu gönderinin içerisinde yayınladı.

2019'un 2018'den çok daha iyi geçtiğini belirten Valve, aylık aktif kullanıcı sayısının 95 milyona ulaştığını açıkladı. Steam indirimlerinin eskisi kadar büyük etki yaratmadığının altını çizen firma, buna rağmen 2019'u en başarılı indirim süreci ile bitirdiklerini de bizlerle paylaşmış.

Değerlendirmenin önemli başlıklarından biri de Steam Labs ve yeni Keşfedilebilirlik sistemi. Geçtiğimiz aylarda yepyeni bir sistem geliştirerek mağaza mekaniklerini değiştiren yapımcı ekip, Steam Laboratuvarı'nın Valve için önemini vurguladı. Daha önce getirdikleri yenilikleri mağazaya entegre edemedikleri için kullanıcı geri bildirimi alamadıklarını belirten geliştiriciler, Steam Laboratuvarı'nın bu açığı kapattığını ifade etmiş.

Geçtiğimiz senenin dikkat çeken güncellemelerinden olan "Derin Dalış" içerik keşfetme özelliğinin geliştirme süreci de pek çok farklı yapımcıya ait oyunların daha fazla görüntülenme almasını sağlamış. Valve'ın verilerine göre Steam Laboratuvarı 2.7 milyar gösterim ve 57 milyon görüntülenme alırken, pek çok oyunun istek listesine eklenmesini de sağladı.

Steam'in Eylül ayında getirdiği Keşfedilme Güncellemesi de meyvelerini vermeye başlamış. Tavsiye Edilenler kısımlarını geliştirmeye odaklanan firma, pek çok bağımsız yapımcıdan olumlu geri bildirimler almış. Bu bölgelerdeki oyun keşfedilebilirliğini artırmak için sistemi güncellemeye devam edeceğini açıklayan Valve, Öne Çıkan Oyunlar listelerini de sürekli olarak güncel tutacak.

Valve'ın değerlendirmesinde kendisine yer bulan konulardan biri de -bizim de sık sık konuştuğumuz- inceleme bombardımanları olmuş. Mart ayında bunun önüne geçmek adına yeni özellikler çıktığını hatırlatan yapımcı firma, bu sistemin en çok kullanılan özellik olduğunu hatırlatarak güvenli verilerin önemine dikkat çekti.

Bu sebeple Valve, kullanıcı inceleme bombardımanlarını tespit etmek için geliştirici geri bildirimlerini ve anormal inceleme etkinliklerini kullanıyor. Sene boyunca 44 adet bombardıman olduğunu ve bunları "konu dışı" olarak işaretlediklerini belirten firma, kullanıcıların istediği takdirde bu "bombardıman incelemelerini" kapatabileceklerini de hatırlatmış.

Paylaşım içerisinde oldukça ilginç veriler de mevcut. Örneğin geçtiğimiz sene Steam üzerinde tam 21 milyar saat oyun oynanmış. Steam Atölyesine ise (bazı zararlı yazılımları da katarak) 4.3 milyon adet içerik yüklenmiş. 2019'un son iki ayında 3.7 milyon kullanıcı Remote Play özelliğini kullanırken, 2.3 milyon kişi de Remote Play Together sistemini kullanmış.

2020 yılı da Valve ve Steam için oldukça hareketli geçecek. Geçtiğimiz günlerde elindeki tüm Index VR setlerini satan Valve, bu sene Steam'in VR sekmesinde de önemli değişimler yapacak. Buna ek olarak hala düzgün çalışmayan mobil uygulamaya da önemli güncellemeler gelecek.

Steam'in tüm değerlendirmesine buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum