Steam Artık Şiddet veya Cinsellik İçeren Oyunlarla İlgili Detaylı Bilgi Verecek

Şiddet demek yetmez, ayrıntı lazım, kafa bacak kopuyor mu?

Valve nihayet daha çok yetişkinlere yönelik içerik sunan oyunlara nasıl yaklaşacağına karar vermiş gibi duruyor. Artık bir oyunun yalnızca şiddet, cinsellik veya çıplaklık uyarısı yapması yeterli olmayacak, Valve geliştiricilerin bu içeriği açıklamalarını da istiyor ve bu açıklamalar oyunun sayfasında görünecek.

Örneğin Left 4 Dead 2'nin sayfasında yalnızca "Şiddet ve Vahşet" uyarısı olmayacak, "Left 4 Dead 2'de yoğun şiddet, kan, vahşet (zombi benzeri yaratıkların kafalarının ve uzuvlarının kopması gibi) ve argo bulunmaktadır" şeklinde daha detaylı bir açıklama yazacak. Bu biraz da derecelendirme kuruluşlarının oyuna reyting verirken kullandıkları detaylı açıklama yazılarına benziyor.

Elbette açıklamanın yazılış şekline gören bu oyunlar bir anda daha cazip hale gelebilir, özellikle de cinsellik içeren oyunlarda ne tür açıklamalar yazılacağı merak konusu :)

Valve kullanıcı filtrelerinde de ufak bir değişikliğe gitti. Daha önce üç etiketi görmezden gelebiliyorken, artık bu sayı ona çıkmış durumda. Bu etiket ayarı sayesinde önerilen oyunlarda bu etiketlere sahip oyunların görünmesinin önüne geçilebiliyordu, şimdiyse bu etiketlere sahip tüm oyunlar filtreden nasibini alacak. Yalnız yaptığınız arama sonuçlarında bu oyunlar yine de görünecek, ancak oyunların yanında buna dair bir uyarı da göreceksiniz. Artık yetişkin içeriğe alt filtreleme yapmak da mümkün, yani şiddet oyunlarını filtreleyip cinsellik içerenleri serbest bırakabilirsiniz.

Bu değişikliklerle ilgili detaylı bilgiyi Steam'in haber sayfasında okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum