'Steam', Axiom Verge ve Epic Games Store’a Zor Anlar Yaşattı

O son Steam dosyasını silmeyecektin :)

Epic Games Store ücretsiz oyunlar kervanının son üyesi Axiom Verge oldu sevgili Oyungezerler. Bu arada Epic Store'da yer alan ilk Metroidvania oyunu da bu oluyor.

Görünüşte her şey yolunda gibi. Bedava oyun diyoruz, metroidvania diyoruz. Ama kazın ayağı öyle değil. Oyunun Epic Store versiyonu komik bir soruna yol açtı. Oyuncular ne zaman üçüncü bölgeye (Zi) geçmeye çalışsalar oyunun çöktüğü görülmüş. Meselenin kaynağını duyduğunuzda nasıl tepki verirsiniz bilemiyorum. Oyunun Epic Store versiyonunda bir dosya eksikmiş ve sorun bu eksiklikten kaynaklanmaktaymış. Eksik dosyamızın ismi ise 'steam' :)

Bu girilemeyen Zi bölümünde buhar engelleri buılunuyor. Engellerde buhar bulutları bir ses efekti ile geliyor normalde. Ama Epic Store versiyonunda bu ses yok :) Dolayısıyla bu bölüme girildiğinde oyun ses dosyasını oynatmaya çalışıyor ve dosya bulunamadığı için de oyun çöküyor.

Bu bug Twitter, Reddit, ResetEra gibi pek çok yerde gündeme getirildi. Kullanıcılar hata kayıtlarını inceleyip "steam.xnb" dosyasının eksik olduğunu ve bunun da sistemin çökmesine neden olduğunu tespit etmişler.

Oyunun geliştiricisi Tom Happ'e de konu soruluyor ve o da esprili bir yanıtla bu sorunu teyit ediyor. Sorun yapılan güncelleme ile artık aşılmış durumda. Ama bir kere internetin diline düştü :)

Bu sorunu bir kenara bırakacak olursak, Axiom Verge güzel bir tercih, ilgili sayfaya şuradan ulaşabilir, oyunu kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Keyifli oyunlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum