Steam Cadılar Bayramı İndirimi - 10 Oyun Önerisi

Balkabağı sezonu geldi mi yine?

Steam’in geleneksel indirim dönemlerinden birisi de Cadılar Bayramı İndirimi oluyor malum. Bu sene 28 Ekim-1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen kampanya; genel itibariyle hem kısa süreli oluyor, hem de indirime giren oyun sayısı Sonbahar ve Kış İndirimi dönemlerine göre daha az barındırıyor. Dolayısıyla fazla da para akıtacağımız bir indirim dönemi sayılmaz.

Yine de korku/gerilim temalı oyunlar başta olmak üzere değerlendirilebilecek fırsatlar söz konusu. Siz de diğer indirim dönemleri gelene kadar aradan birkaç oyun çıkarmak niyetindeyseniz, belki beğenilerinize hitap eden bazı oyunları bu kampanya döneminde almayı düşünebilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım, sizler için hazırladığımız listeye hep birlikte göz atalım:

Dying Light

Devam oyunu için bekleyiş sürerken, halen ilk oyunu oynamamış olanlar için değerlendirilebilecek bir indirim söz konusu. İlk oyun neden sevilmiş, beğenilmiş, devam oyunu için neden heyecan duyuluyor, sizler de bizzat test edebilirsiniz. Oyun için pek çok ek içerik de bulunuyor. Enhanced Edition ile Season Pass ve The Following gibi ana içeriklere zaten sahip olabiliyorsunuz. Ama “Yok, ben bütün paketi alayım” derseniz, Platinum Edition’ın fiyatı da indirimli olarak 49,5 TL’ye geliyor. Bence her iki hali de değerlendirilebilir, tercih size kalmış.

Blasphemous

İspanyol oyun firmaları son yıllarda karşımıza gayet güzel sürprizlerle, başarılı oyunlarla çıkıyorlar (Gris’i anmasam olmazdı:)), dolayısıyla liste hazırlarken kıyıda köşede bir İspanyol oyunu var mı diye yoklamadan olmaz :) İndirim dönemlerinde liste hazırlarken tereddütsüz ekleyebileceğim oyunlardan birisi de Blasphemous. Bana göre harika bir görsel tasarıma sahip. Mücadeleler zorlu. Hikayesi de hiç fena bir hikâye değil (alt metinler, referanslar, göndermeler gözden kaçmasın). Böyle bir oyundan daha ne istenir ki? Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, Blasphemous da oyun kütüphanenize yakışacak bir oyun :)

Mortal Kombat 11

Belki doğrudan Cadılar Bayramı temasıyla uyumlu değil, ama hazır böyle bir fiyat görmüşken bahsetmemek olmazdı, hem oyundaki şiddet düzeyini düşününce konudan pek de uzak sayılmaz :) Piyasadaki en iyi dövüş oyunlarından birisi olduğuna şüphe yok. Ana oyunun fiyatı 20,50 TL’ye inmiş durumda, ama bana kalırsa üzerine biraz daha koyup tam paket almak daha iyi olur, şöyle doya doya bir Mortal Kombat keyfi yaşarsınız eş dost :)

Ghostbusters: The Video Game Remastered

Açıkçası bu oyunu önerirken riskli bir iş mi yapıyorum diye düşünmedim değil. Sonuçta grafikleri pek de günümüze uygun düşecek düzeyde değil, orijinaline göre çok da mesafe kat edilmemiş. Bu da haliyle eleştiri konusu olmuştu. Ama yine de eğlenceli bir oyun olduğunu ve temayla da güzel örtüştüğünü düşünerek listede kendisine yer vermek istedim. Hem fiyatı da oldukça makul bir düzeye gelmiş bu indirimle, bir denemekten zarar gelmez.

Darkest Dungeon

Hazır devam oyunu da ufukta görünmüş, hatta erken erişime çıkmışken, ilk oyunu oynamamış olanları sahaya davet edelim istedim. Daha önce de pek çok listede kendisine yer verdiğimizden uzun uzun anlatmayacağım. Yine de gotik havasını, zindanları bize zindan eden zorluğunu, “yahu sizi bana parayla mı verdiler” dedirten karakterlerini ve her şeye rağmen oynamaya devam etmemizi sağlayan o sihrini anmadan geçmeyeyim. Bütçeniz elveriyorsa Ancestral Edition’ı alın derim.

Resident Evil 7 Biohazard

Serinin son oyununda da indirim var tabii, ama yine de fiyatı yüksek. RE Village için bütçe ayıramayacak olanlar, serinin önceki oyunlarına dönmek isteyebilirler; Resident Evil 7 de bunun için güzel bir tercih. İnsanı korkutmak, yerinden sıçratmak konusunda ne kadar başarılı olduğu zaten belli, ama bu oyunu önemli kılan bir detay daha var. Serinin hikayesi dağıldı gitti diye düşünülmeye başlanan noktada, RE Village aslında işlerin böyle olmadığını gösterdi ve RE7 bu dağılıyormuş gibi gözüken hikâyenin daha büyük bir çerçeveye taşınıp bağlanması noktasında ilk adım oldu diyebiliriz. Bu yönüyle de oynanması gereken oyunlardan birisi.

Bu arada eğer oynamamışsanız Resident Evil 4/5/6 paketi için de güzel bir indirim söz konusu; %79 indirimle 38,80 TL, bence değerlendirilebilecek bir fırsat.

Little Nightmares

Gönül 2. oyunu önermek isterdi, lakin Resident Evil örneğinde olduğu gibi devam oyununun indirimli fiyatı dahi biraz yüksek kalıyor. Ama buna fazla takılmaya da gerek yok, çünkü ilk oyun da gayet iyi, gayet güzel. Hem bulmacaları hem yaşattığı gerilimi hem kendisini tekrar tekrar oynattırmayı başaran yapısıyla gönül rahatlığıyla önerilebilecek oyunlar arasında yerini alıyor. Aradaki 2 TL’lik farkı boşverin, Complete Edition’ı alın derim.

Pathologic 2

Oyunun adında 2 geçmesine takılmayın, bir devam oyunu değil. Hatta bir anlamda ilk oyunun yeniden yapımı diyebiliriz kendisine. İlk seferinde yapılan bazı hatalardan kurtulmuşlar, üzerine koyarak geliştirmişler, sonuçta da ortaya daha iyi bir oyun çıkmış. Kısıtlı bir süre içerisinde (oyunda 12 günlük bir süre) çözmeye çalıştığınız bir gizem söz konusu ve hamlelerini yeterince dikkatli yapmadığınızda bunun bedelini fazlasıyla ödüyorsunuz. Gerilimi ve hayatta kalma mücadelesini sağlam bir şekilde hissettiren, sizi bu umutsuz hikayenin atmosferine başarılı bir şekilde sokan bir oyun Pathologic 2.

The Sinking City

Son yıllarda Lovecraft’tan esinlenen çok fazla oyun çıktı ve ne yazık ki bunlar o beklenen Lovecraft oyunu olmaktan uzaklardı (belki Stygian bunların dışında tutulabilir, bence o başarılı bir oyundu, bakınız sıradaki oyun önerimiz :)). The Sinking City de bu açıdan çok parlak bir performans sergilemedi ama ‘deliliğin kıyılarında’ Sherlock Holmes’çülük yapmak da fena bir deneyim değildi bence. Fiyatı da makul. Dolayısıyla, listemize almakta bir sakınca görmedim, siz de bir şans verin isterseniz.

Stygian: Reign of the Old Ones

Hazır Lovecraft oyunlarından söz açılmışken Stygian: Reign of the Old Ones’tan bahsetmesem olmazdı :) Lovecraft temalı çok fazla RYO bulunmuyor, bunu başarılı bir şekilde yapan oyun ise neredeyse hiç yok. Böyle bir oyunun ülkemizden çıkmış olması sevindirici. Kendince hoş dokunuşlara da sahip (arketipler, karakter yaşının etkileri, inanç sistemi, akıl sağlığı vs). Bu fiyatı da fazlasıyla hak ediyor bence.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum