Steam Deck, İleride Farklı Renklere De Sahip Olabilirmiş

Şimdilik sadece mat siyah

Steam Deck duyurulduğundan beri Nintendo Switch ile kıyaslanıp duruyor ama aralarındaki en büyük farklardan biri de renk konusunda. Switch özellikle de rengarenk JoyCon'ları sayesinde nefis bir renk çeşitliliğine sahipken, Steam Deck'in paylaşılan tüm görselleri sadece siyah renkte bir konsol olacağını gösteriyordu. Bu bilgi kısmen teyit edildi diyebiliriz, Steam Deck çıkışında sadece siyah renk olarak sunulacak. Ama sonrasında farklı renklerle de karşımıza çıkma ihtimali bulunuyormuş.

Ürün tasarımcısı Greg Coomer, PC Gamer'a verdiği röportajda Steam Deck'in rengi konusunda uzun tartışmalar yaptıklarını, ilk etapta mat-siyah renge karar kıldıklarını ama cihaz ticari başarı elde ettiği takdirdle farklı renk seçeneklerini de değerlendirmeye başlayacaklarını söylüyor.

"Bir sürü rengimiz olabilir mi diye bile tartışmalar yaptık. Bu tartışmalara hala da devam ediyoruz." diyen Coomer, tek renge karar vermelerinin sebebinin estetik kaygılardan ziyade tedarik zinciriyle ilgili zorluklar olduğunu da belirtmiş. "Bu daha çok lojistik bir durum. Pazarda birden çok SKU'ya (stok kodu) sahip olmak çok daha karmaşık bir durum. Tek renk seçmemizin başka bir sebebi yok" diyen Coomer, farklı renk seçeneklerine yeşil ışık yakmış durumda.

Ancak Steam Deck'in tek parça bir konsol olduğunu düşünürsek renk seçeneklerini sadece kasa rengi ve belki de farklı düğme renkleriyle yapabilecekler, Switch'te olduğu gibi çıkarılabilir JoyCon benzeri kontrolcüye sahip olsaydı o zaman seçenekler daha da artardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum