Steam Deck Kütüphanesi 5.000 Oyunu Aştı!

Steam'in yüzde 10'u artık Steam Deck ile uyumlu

Valve'ın bomba konsol girişimi Steam Deck, satışlarını artırmaya devam ediyor. Bu sırada konsolun başarısı hakkında açıklamalar yapan Valve, geçtiğimiz gün Steam Deck'in yeni kilometre taşlarını paylaştı. Konsolun artık 5.000 oyun ile uyumlu olduğunun altını çizen geliştirici, böylece Steam kütüphanesinin yüzde 10'unun Steam Deck uyumlu olduğunu paylaştı.

Tabii bu oyunların tamamının "onaylanmış" olmadığının altını çizelim. Bildiğiniz gibi Steam Deck üzerinde onaylanmış ve oynanabilir isimli iki kategori bulunuyor. Onaylanmış oyunlar, Valve tarafından belirlenen dört farklı kategoriden yeşil ışık alındığı anlamına geliyor. Yani bu sıfattaki oyunlar, Steam Deck üzerinde sorunsuz çalışıyor.

Oynanabilir kategorisi ise bu dört ana maddenin birinden ya da birkaçından sınıfta kalmış fakat Steam Deck üzerinde oynanabilir oyunları temsil ediyor. Örneğin oyun içi alt yazıların ekranda net görünmemesi ya da eğitim kısmının Steam Deck kontrolcüsü ile uyumlu olmaması gibi ufak problemler oyunları "oynanabilir" kategorisine alıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum