Steam'den Yaklaşık 200 Oyun Haklı Bir Sebeple Silindi

Bu tip uyanıklıklara göz yumulmuyor olması güzel bir durum.

 Aslında silinen oyunların tam sayısı 173 adet, ancak konumuz tabii ki bu değil. Valve'ın oyun ve oyuncu platformu Steam'i uyanıklık yaparak kullanan bir oyun geliştiricisi platformdan sonsuza kadar yasaklandı. 

> Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (25 Eylül - 1 Ekim) 

173 oyunun sahibi de aslında tek bir kullanıcı ve aynı oyunların klonlarını Steam mağazasına koyarak hem platformu karıştırıyor, hem de Steam kullanım haklarını kötüye kullanıyordu. Bu oyunların isimlerinin hiçbir önemi yok aslında, zira hepsi Steam'den temelli olarak kaldırıldılar ve yukarıda da belirttiğim üzere aynı oyunun farklı klonlarıydılar sadece. Silicon Echo isimli üçkağıtçı oyun şirketi aslında tek bir kişiye ait ve sorulara yanıt vermemeyi tercih ediyor.

Steam'i Daha Verimli Hale Getiren 10 Eklenti, Araç ve Sayfa

PC Gamer, konuyla ilgili olarak Valve'a ulaşmış ve aşağıdaki yanıtı almış:

"Bu tip durumlar üzerinde çalışan tam zamanlı bir ekibimiz var ve bu ekip, farklı Steamworks hesaplarından yayımlanmış olan bazı oyunları silme kararı aldı. Hem kullanıcılardan hem de başka oyun geliştiricilerinden bir sürü şikayet alan bu hesapları inceledik. Araştırmamızın sonunda tüm bu oyunların birkaç farklı hesaptan tek bir isim altında doluştuğunu fark ettik.

Bu kişinin mağazamızı ve Steam araçlarımızı kötüye kullandığını ve platformumuza negatif etki bırakacak eylemlerde bulunduğunu tespit ettik. Bu şahıs birbirinin benzeri oyunları çok sayıda olacak bir şekilde sürekli olarak satın almaya açıyordu. Böylece oyuncuların aramalarını kötü bir şekilde etkileyip, eğlenecekleri oyunları bulmalarının önüne geçiyordu. Aynı zamanda Steam kod anahtarlarını da kötüye kullanıyordu. Kendisini Steam mağazasında yalancı bir şekilde tanıtıyorud.

Sonuç olarak bu oyunları Steam Mağazası'ndan kaldırdık ve bu kişi/kişilerle iş bağlantılarımızı tamamen kestik. 

Steam herkese açık bir platform, ama oyun geliştiricilerinden müşterilerimize ve şartlarımıza saygı göstermelerini bekliyoruz. Klonlanmış oyunları spam şeklinde platformumuza sürmek ya da mağaza araçlarımızı kötüye kullanmak tolere edebileceğimiz bir davranış değil."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum