Steam Konu Dışı Olumsuz İnceleme Bombardımanlarına Karşı Ciddi Önlemler Alıyor

Yok artık öyle başka şeye kızıp oyuna yorum yağdırmak

Valve, Steam'in inceleme sistemi üzerinde yapacağı bazı değişikliklerle bundan sonra olumsuz yorum bombardımanlarına izin vermeyeceğini açıkladı.

Steam'in inceleme kısmı aslında son derece faydalı ama bazı kullanıcılar bu özelliği amacı dışında kullanmaya başladığı zaman işler can sıkıcı bir hal almaya başlayabiliyor. Direkt oyunla ilgili olanlar tamam ama konu dışı inceleme bombardımanları hem oyunun sayfasında kötü görünüyor, hem de kullanıcıların aradıkları gerçekten faydalı incelemelere erişmelerinin de önünü tıkıyor.

Valve artık konu dışı inceleme bombardımanlarını tespit edecek ve bu incelemeleri inceleme skoruna katmayacak.

Örneğin geçen haftalarda Devotion isimli oyunun sayfası Çinli oyuncular tarafından bombardımana tutulmuştu hatırlarsanız. Metro Exodus'un Epic Store'a geçeceği açıklanınca oyuncular sadece Metro Exodus'a değil, serinin önceki oyunlarının sayfalarına da olumsuz incelemeler yağdırmışlardı.

Valve, "konu dışı" ile ne kast ettiğini de açıklamaya çalışmış: Konu dışı inceleme bombardımanında incelemelerin odağı, potansiyel alıcıların ürünü aldıktan sonra mutlu olup olmayacakları değil, konu dışı olarak addettiğimiz konularla ilgilidir. Bundan ötürü bu incelemeler, inceleme skoruna katılmaz. Peki bu konu dışı inceleme bombardımanlarını nasıl tespit edeceğiz? İlk adım için Steam'deki bütün oyunlardaki anormal miktarda inceleme etkinliğini neredeyse gerçek zamanlı olarak tespit edebilen bir araç geliştirdik. Bu araç oyunun neden anormal sayıda inceleme aldığını bilmiyor ve nedenini bilmeye de çalışmıyor. Bunun yerine bu araç Valve'daki bir ekibe ilgili etkinliğe dair haber veriyor.

Ekibimiz anormal etkinliğin bir konu dışı inceleme bombardımanı olduğunu tespit ettiğinde, bu zaman aralıklarını işaretleyip geliştiriciye bilgi veriyoruz. Bundan sonra da bu zaman aralığındaki incelemeler de inceleme skoru hesabına katılmıyor. Daha önce olduğu gibi incelemelerin kendisine dokunmuyoruz. Eğer incelemelere gidip sizin ilginizi çeken bir şeyin olup olmadığını görmek istiyorsanız böyle bir seçeneğiniz hâlâ var.

Valve, DRM gibi konuları konu dışı olarak değerlendirdiğini de eklemiş. Yani Denuvo var diye oyuna bombardıman yapmak mümkün olmayacak.

İsterseniz "konu dışı da olsa inceleme incelemedir" diyerek bu incelemeleri görebileceksiniz, ama üst kısımdaki puanlamalarda bunlar etkili olmayacak. Böylece bir hafta önce Son Derece Olumlu olan inceleme ortalaması bir gün içerisinde Olumsuz'a düşmeyecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum