Steam Kullanıcı İncelemeleri Değişti!

Oyunu hediye aldıysanız...

 Valve, Steam'i daha da kullanıcı dostu bir hale getirmek ve inceleme puanlarının daha derli toplu olması için çalışmalarına devam ediyor. 

Steam'de satışta olan oyunlar için yapılan bu değişikliklerle birlikte yeni bir puanlama sistemi geldi. Bildiğiniz üzere Steam'de oynadığımız her yapım için inceleme yazıp, artı ya da eksi puan verebiliyoruz. Böylece oyunun genel puanlamasına bir katkımız oluyor. Ancak Steam'in belirlediği yeni inceleme puanlama sistemiyle birlikte işler biraz değişti. Artık bir oyunu hediye olarak alan kişilerin verdiği puanlar, oyunun genel ortalamasına etki etmeyecek. Buna ek olarak bir oyunu "bedava hafta sonu" döneminde oynayıp puanlamışsak, verdiğimiz puan genel ortalamaya dahil edilmeyecek.

> Unreal Engine Paraya Para Demiyor (Steam Satışları Sağolsun)

Bu yöntemle birlikte özellikle küçük yapımların sahte incelemelerle oyunun puanını yüksek göstermesinin önüne geçilmiş oluyor. Daha önce 2016'nın eylül ayında bu konuda bir adım atan Steam, düzenli olarak yeni geliştirmelerle bu sistemi ideal hale getirmeye çalışacağının da altını çizdi.

Steam, yeni sistemin devreye girdiğini duyurdu. Değişiklikler şu ana kadar yapılmış tüm incelemeler için geçerli olacak. Yani geçmişte yapılmış incelemelerin puanları da genel ortalamadan silinecek. Oynadığınız bir yapım hakkında hala inceleme yapabileceksiniz, ancak oyunu doğrudan satın almadıysanız verdiğiniz puan genel ortalamaya dahil edilmeyecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum