Steam Next Fest Demoları, Oyun Satışlarını Ciddi Biçimde Artırmış

Oyuncular da memnun, geliştiriciler de

Steam Next Fest (ya da eski adıyla Steam Game Festival) yüzlerce oyunun demosunu oynama imkanı bulduğumuz oldukça güzel bir etkinlikti. Bu etkinlikte hem yakın zamanda çıkmış olan, hem de henüz yapım aşamasındaki 700'ün üzerinde oyun, oyuncularla buluşmuştu.

Hatta biz de sizin için tam 26 demo önerisinde bulunmuştuk, linki kaybetmeyin de 1 Ekim'de sıradaki Next Fest başladığında bu oyunlara yine de bir göz atarsınız :)

Valve Next Fest ile ilgili bazı sayısal bilgiler paylaştı ve buna göre bu festivale katılan oyunların istek listesine eklenme, somrasındaysa istek listesinden satışa geçme oranları oldukça yükselmiş.

Festival sırasında oyunların istek listesine eklenme sayısının %421 civarında artış gösterdiğini söyleyen Valve, festivalden bir ay sonra bile bu oyunların istek listesine eklenme sayısının festivalden iki hafta öncesine oranla %15 daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Next Fest sırasında istek listesine eklenen oyunların satışa dönüşü ise %292 artış göstermiş. Bu da bu festivallerin başta indie yapımcılar olmak üzere geliştiriciler için son derece faydalı olduğu anlamına geliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum