Advertisement

Steam Next Fest Haziran 2024 Demo Önerileri – #2

Listelerimizin 2.sinde hangi oyunlar varmış bakalım

Steam Next Fest devam ediyor, biz de demolara göz atmaya devam ediyoruz. Bu seferki listemizde de farklı türlerden oyunlara yer vermeye çalıştık. Bakalım içlerinden dikkatinizi çeken oyunlar çıkacak mı.

Blue Prince

Bulmaca oyunlarından hoşlanıyorsanız göz atabileceğiniz demolardan. Birinci şahıs kamerasından oynanan bir bulmaca oyunu olan Blue Prince’te, dedesinin vasiyetine uyup 45 odalı malikanede gizli 46. odayı bulmaya çalışan bir karakteri yönetiyoruz.

Demoda da görebileceğiniz üzere oyunun güzel yanlarından birisi, açacağınız her bir kapının ardında sizi hangi odanın beklediğine yine sizin karar veriyor olmanız. Odaların tükettikleri veya kazandırdıkları kaynaklar, farklı odalarda bulabileceğiniz farklı nesneler söz konusu. Dolayısıyla yapacağınız tercihler, oyunun gidişatını da değiştiriyor. Böylece işin içine bir miktar strateji de eklenmiş oluyor.

Keyif aldığım demolardan birisi oldu. Henüz bir çıkış tarihi yok. Fazla bekletmeyeceğini tahmin ediyorum. Takip listelerinizde kendisine de bir yer açabilirsiniz.

The Quiet Things

Silver Script Games’in ilk oyunu olacak The Quiet Things, gerçek günlük kayıtlarına dayanan ve otobiyografik yönleri bulunan bir macera oyunu. İstismar, şiddet, intihar vb. gibi oldukça sıkıntılı konulara temas ediyor.

90’lardan 2000’li yıllara uzanan bir yolculuğa eşlik edeceğimiz The Quiet Things’in çıkış tarihi henüz belli değil. Yakında bizlerle olacakmış. Ne kadar yakında olduğunu bekleyip göreceğiz.

Realm of Ink

Önceki Next Fest’te de yer verdiğimiz oyunlardandı Realm of Ink, fırsat bulmuşken bir kez daha adını analım istedik. Mürekkep temasıyla hazırlanan görselleri ilk dikkat çeken özelliklerinden. “Mürekkep Evcil Hayvanlar” da oynanışa renk katan bir unsur. Bu yılın güzel roguelike oyunları arasında yer alabilecek mi, birkaç ay sonra hep birlikte göreceğiz. 3. Çeyrekte çıkacağı söyleniyor.

Townframe

Araya çerez niyetine oyunlardan da serpiştirelim mi, ne dersiniz? Townframe, bu tarzdan keyifli bir bulmaca oyunu. İnsanlar sizinle anılarını paylaşıyor, siz de o sahneyi tekrar oluşturmaya çalışıyorsunuz. İlk bulmacalarda binaların şeklini değiştirip ağaçlar yerleştirerek çözüyorsunuz sahneleri. İlerleyen bulmacalardaysa işin içine farklı detaylar da dahil oluyor, bulmacalar renkleniyor. Townframe, bu yıl içerisinde çıkacak.

Reka

Baba Jaga'nın cadı çırağı Reka olarak oynayacağımız bir macera oyunu. Indika sonrasında yine benzer bir şeyler arıyorsanız, Reka’ya da bir şans vermeyi düşünebilirsiniz. Gerçi ayrıldıkları pek çok nokta var ama yine de bana benzer hisler yaşattıklarını söyleyebilirim. Bu durum ikisinin de Slav folklorundan beslenen oyunlar olmasından ileri geliyor olsa gerek. (Gerçi Baba Yaga, Türk Mitolojisi ile de ilişkilendirilebilir. Bizdeki karşılığı Yek veya Yeg olarak biliniyor).

Indika kadar başarılı bir oyun olabilir mi, bilemiyorum. Cevabımızı 2 ay kadar sonra alabiliriz. Ağustos ayından itibaren erken erişim süreci başlıyor.

Dungeonborne

Daha önceki demo önerilerimiz arasında yer verdiğimiz bir başka oyun olan Dungeonborne, PvPvE bir aksiyon RYO. Geçtiğimiz Steam Next Fest’in dikkat çeken demolarından birisi olmuştu. Bu sefer de bir şans verilebilir.

Geçen seferki notları da olduğu gibi paylaşayım bir kez daha:

“Demoya göz atmaya niyetlenirseniz, farklı karakter sınıflarına en azından bir defa şans vermeyi de ihmal etmeyin. Bu arada tek başınıza oynayabileceğiniz söylense de siz yine de oyuna bir ekiple girmeye çalışın derim, tek kişi ilerlemek çok da kolay değil. Sürekli filmi başa sarıp en baştan oynamak zorunda kalabilirsiniz”

Dungeonborne’un çıkış tarihi halen belli değil. Bu yıl içerisinde gelecek mi bakalım.

ODDADA

Araya bir müzik oyunu sıkıştırmasam olmazdı. ODDADA ile kendinizi ritme kaptırın, farklı aletler ve oyuncaklarla içinizden nasıl geliyorsa öyle melodiler oluşturun ve sonraki adıma geçin. Oluşturduğunuz müzikleri kasetlere kaydedip başkalarıyla paylaşma imkânınız da var.

Yılın 3. çeyreğinde geliyor.

To Pixelia

Yaşam simülatörü tarzındaki oyunlar arasına bir yenisi daha katılmaya hazırlanıyor. To Pixelia, benzer türdeki birçok oyunda olduğu gibi yeni bir şehre/ülkeye taşınan karakterimizin buradaki insanlarla sosyalleştiği, farklı farklı işler yapıp para kazanmaya, yeni yuvasını daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye ve kendisine yeni bir yaşam kurmaya çalıştığı bir oyun. Bunu da keyifli bir şekilde yapabilecek, bu işin hakkını verebilecek potansiyele fazlasıyla sahip gibi görünüyor. Bu potansiyeli ne kadar kullanabildiğini ise bir aksilik olmazsa yılın 3. çeyreğinde hep birlikte göreceğiz. Türkçe dil desteği olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.

SCHiM

Steam Next Fest’in hoşuma en çok giden demolarından birisi oldu SCHiM. Öyle Amerika’yı yeniden keşfedenlerden değil. Gayet basit, minimal bir oyun. Ama yine de dikkatleri çekmeyi başaracak; görsel tasarımı, renk seçimleri, müzikleri ve sözcükleri kullanmadan anlatmayı başardığı hikayesiyle “basit ve güzel” oyunlar arasına adını yazdıracak gibi görünüyor.

Çıkış tarihi 18 Temmuz. Yani yaklaşık 1 ay sonra bizlerle olacak. Gözünüz üstünde olsun derim. Bu yılın hoş sürprizleri arasına adını yazdırabilir.

Bu arada çıkış tarihiyle de tatlı bir sürpriz oldu benim için. Merakla beklediğim indielerden Dungeons of Hinterberg ile aynı gün geliyorlar. 18 Temmuz güzel bir gün olacak gibi, ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum