Steam 'Sıradaki Oyun' Özelliğini Test Etmeye Başladı

Ayna ayna, söyle bana

Steam, yeni fikirleri test ettiği Steam Labs grubunda yeni bir deney başlattı ve bu deneyin ismi de Sıradaki Oyun. Bu özellik aynı Steam mağazasındaki öneriler özelliği gibi çalışıyor ama size satın alınacak oyun önerisi değil de, son oynadığınız oyunlardan yola çıkarak sırada oynayabileceğiniz oyunu öneriyor.

Sıradaki Oyun sayfasına girdiğinizde karşınıza kütüphanenizden seçilmiş ve yapay zeka tarafından oynamak istediğiniz düşünülmüş üç farklı oyun önerisiyle karşılaşıyorsunuz. "Sahip olduğunuz ancak henüz denemediğiniz oyunlar arasından sizin için seçtiğimiz tavsiyeler. Makine öğrenimi sistemimiz tarafından seçildi." mesajı altında çıkan bu oyunları beğenmediyseniz bir sonraki üçlüye bakabiliyorsunuz.

Özellikle de indirim dönemlerinde pek çok oyun alıyor, kütüphanelerimizi genişletiyoruz. Sonra satın aldığımız bazı oyunlar aklımızdan çıkıyor, hiç oynanmamış halde kütüphanede kalıyorlar. Bu deney bu tür oyunları göz önüne getirmekte de son derece başarılı. Elbette kütüphaneniz çok küçükse bu deneyin pek başarılı olma şansı yok, sürekli aynı oyun önerilerini göreceksiniz demektir. Ama geniş kütüphaneye sahip oyuncular için oldukça şık bir özellik olmuş bu. Yaptığınız seçimlere göre makine öğrenimi sistemi sizi daha iyi tanıyacak ve daha isabetli önerilerde bulunmaya da başlayacak.

Sıradaki Oyun sayfasındaki görselin üzerine fare imlecini götürdüğünüzde mikro fragmanlar da oynamaya başlıyor, bu da karar vermenizde etkili olabilecek iyi bir özellik olmuş.

Bu deney hakkında detaylı bilgiyi Steam Blog sayfasında okuyabilirsiniz, umarım bu özelliği ileride kütüphaneye katmaya da karar verirler.

 

YORUMLAR
Ghost AssassiN
18 Şubat 2020 17:02

Yapay zeka ve teknoloji gittikçe gelişirken, insanlar da gittikçe unutkan, salak (sözüm meclisten dışarı) ve tembel hale mi geliyor acaba?!

Parolamı Unuttum