Steam'de Zamlanmadan Kaçırmamanız Gereken 15 Oyun

Sonra başınızı duvarlara vurmayın

Malumunuz Steam geçtiğimiz günlerde dolar-TL kurunu güncelledi. Artık Steam'de yayımlanan indie oyunlar bile kapıyı 100 lira civarından açmaya başladı. Üstelik durum bununla da sınırlı değil, yayıncılar Steam'de gelen "fiyatınız düşük" uyarısını dikkate alarak eski kataloglarını da yeni kurlarla güncelleyebiliyorlar.

Eğer siz de bir sabah kalktığınızda "tüh ya, nasıl o fiyattan almadım o oyunu" diye başınızı duvarlara vurmak istemiyorsanız şu anda Steam'de indirimde olan bu oyunlara mutlaka bir şans verin:

KATANA ZERO

Mermileri kılıcıyla durdurabilen bir samuray, adrenalin patlaması yaşatan bir oynanış, harika piksel grafikler, insanı gaza getiren müzikler ve muazzam bir senaryo. İşte size Katana ZERO.

SUPERLIMINAL

İnsanın algılarıyla oynayan, başarılı bir bulmaca oyunu. İlk dakikasından son anına dek sürprizlerle dolu. Eğer Antichamber tarzı oyunları seviyorsanız Superliminal tam sizin kaleminiz demektir.

SHADOW TACTICS

Eğer ilk Commandos ve Desperados'u vakti zamanında deliler gibi oynadıysanız Shadow Tactics'i gözünüz kapalı satın alabilirsiniz. Hem türe özlemimizi gideriyor hem de güzel yenilikler ekliyor. Sıkça %90 indirime girip 8 liraya düşüyor fiyatı.

SUPRALAND

Keşif, bulmaca ve az miktarda da savaş unsuru üstüne kurulu, eğlenceli bir metroidvania. Haritanın köşesini bucağını karıştırmayı sevenlerdenseniz yaşadınız. Tüm bunları tek kişinin yapması inanılmaz.

HOB

Legend Of Zelda türünde, izometrik bir macera-keşif oyunu. Düşmanlar çok çeşitli değil ve kontroller bazen sapıtabiliyor. Ama onun dışında gayet keyifli bir yapım.

MONSTER BOY AND THE CURSED KINGDOM

Wonder Boy serisinin ruhani devamı. Çeşitli güçlere sahip 6 farklı hayvana dönüşerek yeni bölgeleri keşfettiğimiz, eğlenceli bir metroidvania.

BROKEN SWORD 5

Broken Sword serisinin köklerine dönen, harika bir macera. George ve Nico bir kez daha tarihin tozlu sayfalarına gömülü, kadim bir gizemin peşine takılıyor. Serinin hayranları kaçırmamalı

THE SEXY BRUTALE

Aynı günün içine sıkışıp kaldığımız ve bir dizi gizemli cinayeti çözerek bu kısır döngüyü kırmaya çalıştığımız, çok ilginç ve eğlenceli bir polisiye-macera.

HIDDEN FOLKS

Hidden Folks’ta kapıları açıyor, panjurları kaldırıyor, timsahları dürtüklüyor, çalıları aralıyor ve gizlenen hedefleri bulmaya çalışıyoruz. Müthiş eğlenceli bir oyun.

LABYRINTH CITY: PIERRE THE MAZE DETECTIVE

"Gezgin Veli Nerede?" serisinin havasını buram buram yaşatan, capcanlı, rengârenk ve esprili bir yapım. Ekranda o kadar çok şey oluyor ki sırıtmadan edemiyorsunuz. Hidden Folks'u sevdiyseniz göz atın.

PHANTOM DOCTRINE

Sürükleyici ve gerilimli hikayesi, sıra tabanlı savaşlarıyla XCOM'un soğuk savaş versiyonu. Ama basit bir XCOM taklidinden çok ötesi.

ZNIW ADVENTURE

90'lı yılların çizgi filmimsi grafiklere sahip macera oyunlarını seviyorsanız Zniw Adventure sizi fazlasıyla memnun edecektir. Sadece 2 kişi tarafından yapılmış olmasına rağmen gayet başarılı.

UNAVOWED

Blackwell evreninde geçen, çok başarılı bir macera. Wadjet Eye Games'in belki de şimdiye dek yaptığı en iyi oyun. Bu türü seven herkesin mutlaka oynaması gerek.

BEAT COP

Bu oyunda ister kurallara sonuna kadar uyan iyi bir polis, ister suçlularla işbirliği yapan kötü bir polis olabilirsiniz. Şahane diyalogları ve karşınıza çıkan birbirinden değişik polis vakaları ile süper renkli ve eğlenceli bir yapım.

WONDER BOY: THE DRAGON'S TRAP

90'lı yıllarda Sega Master System'e çıkan Wonder Boy III'ün geliştirilmiş grafikler ve yenilenmiş müziklerle tekrar sunumu. Zamansız bir klasik.

YORUMLAR
rdmsnl
9 Kasım 2022 08:32

Çok aradın mı bu oyunları

Atlas Estrella
8 Kasım 2022 18:58

6 liralık, 3 liralık oyunlar. Hepsini toplasan 100 lira etmez. Hemen alıyorum dostum. Haber verdiğin için teşekkürler :)

Parolamı Unuttum