Steam'deki Indie Satışları, Geçtiğimiz Seneye Göre %70 Düştü

Indie tutkusu tükeniyor mu?

Bir dönemi kasıp kavuran indie oyun patlaması yavaş yavaş hız kaybetmeye başlıyor olabilir. No More Robots isimli bağımsız oyunun yapımcısı Mike Rose'un analizlerine göre Steam eskisinden çok daha rekabetçi bir ortama ev sahipliği yapmaya başlamış. Bu da direkt olarak bağımsız oyunların geleceğine etki ediyor.

Yıllardır topladığı Steam verilerinden yola çıkarak bu analizleri yapan Rose, 2019 yılında indie oyunların kazandığı ortalama parayı hesap etmeye çalışmış. Verilerini Steam üzerindeki inceleme aktivitesi, grup sayısı ve diğer pek çok değişkenden alan bu sisteme göre 5 Temmuz - 6 Ağustos arasında platform üzerinde 900 yeni oyun çıkış yapmış.


Bu sistem öncelikle AAA oyunları listeden çıkarıyor. Buna ek olarak 10'dan az Steam kullanıcı incelemesi bulunan oyunlar da eleniyor. Sistem en üst ve en alt yüzde beşi de otomatik olarak listeden atarak verilere müdahale edilmesini engelliyor.

Rose'un bu sistemi, yukarıdaki işlemlerin ardından bu zaman dilimindeki oyun sayısını 170'e kadar indirgemiş. Bu grubun ortalama satış sayısının 1500 kopya olduğunun altını çizen yapımcı, geçtiğimiz senenin aynı döneminde bu rakamın 5000 olduğunu belirtiyor. Yani bağımsız oyun sahnesinin geliri 30.000$'dan 16.000$'a kadar gerilemiş durumda.

Rose'un raporuna göre fiyat değişikliği de oyuncuların tercihlerini etkilemiyor. 10 dolar ve altına satılan oyunlar ilk senelerinde 1000 kopyadan az satılırken, 16-20 dolar arasındaki fiyat etiketlerine sahip olan oyunlar 2500 kopyaya ulaşıyor. Oyunun fiyatı 21 doların üzerine çıktığında ise bu sayı 5000 kopyaya ulaşıyor.

Yapımcı: "Standart bir pazar kampanyası yürüten ortalama bir oyun, Steam üzerinde yıllık 16.000$ gelir elde ediyor. 2019 yılında çıkan oyunlar, geçtiğimiz seneye göre kar marjını azaltmış durumda."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum