Steam'deki Oyunların Toplam Değeri Yarım Milyon Dolar Tutuyormuş

Resmen çerez parası

Steam’in oyun havuzunun ne kadar geniş olduğu malumunuz. Pek çok lüzumsuz oyunu barındırsa da halihazırda en yaygın dijital oyun satış platformu olduğu da bir gerçek.

İşte bir programcı olan Chenggang Wang de bu oyunların tamamına sahip olmak istesek ne kadar tutar diye merak etmiş, oturmuş hesaplamak için hızlıca bir kod yazmış. Esin kaynağı da Buy All of Steam sitesiymiş. Bu site yıllardır güncellenmediği için kendisi böyle bir işe girişmiş.

Şu sayfadan ulaşabileceğiniz hesaplamaya göre; mevcut indirimli fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda tüm oyunları almak 437.975 $ dolar tutuyor. Oyunların indirimsiz fiyatları toplamı ise 556.271 $ imiş. Hesaplama yapılırken ABD bölgesi fiyatları esas alınmış. Diğer ülkeler için bu tutar daha yüksek veya daha düşük olacaktır.

Bu arada hesaplamaya sadece mevcut oyunlar dahil, önsiparişe sunulmuş oyunlar hesaplamada yer almıyor. Ayrıca ek paketler de bu heseplamaya dahil değil. Dolayısıyla onları da alayım derseniz biraz daha masraf yapmanız gerekecek :)

Onbinlerce oyunla ne yapacaksınız bilemem, ama böyle bir niyetiniz varsa, yarım milyon doları hazır etmeniz lazımmış, öğrenmiş olduk.

YORUMLAR
Hadrax
2 Kasım 2020 18:37

tahminimden ucuz çıktı :)

Parolamı Unuttum