Steam'in Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı 25 Milyonu Da Aştı

Buna yeni yıl ve kapanma etkisi diyebiliriz

Steam'in kullanıcı sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor ve platformdan da ardı ardına rekor haberleri alıyoruz. 2 Ocak 2021 sabahında Steam'in eş zamanlı 'bağlı' kullanıcı sayısı 25 milyonu aşarak yeni bir rekor kırdı. Hem tatil günü olması, hem yeni yıla girmiş olmamız, hem de dünyanın çoğu yerindeki kısıtlamaların da etkisiyle Steam'e bağlanan eş zamanlı kullanıcı sayısı 25.415.080'e ulaşmış.

Bu 25 milyonu aşkın kullanıcı Steam'e bağlı olsa da eş zamanlı oyunda olan oyuncu sayısı 7.4 milyonu geçememiş. Bu bakımdan rekor da Mart ayında kırılmış ve Steam 8.1 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşmıştı. Dün akşam saatlerinde baktığımda da eş zamanlı bağlı kullanıcı sayısı 24.7 milyondu, yani rekor sayının çok da aşağısında sayılmaz.

Tam bir sene önce, Ocak 2020'de erişilen maksimum sayı 18 milyondu. Yani bir senede 7 milyonluk bir anlık kullanıcı artışından bahsediyoruz, neredeyse %40'lık bir artışa denk geliyor bu da.

Eğer pandemi nedeniyle kısıtlamalar devam ederse, Steam'de online olan kullanıcı sayısı da bu şekilde düzenli olarak artacak gibi duruyor. Bir sonraki hedefin 30 milyon olduğunu söyleyebiliriz, aşağısı kurtarmaz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum