Stellar Blade Adını Alan Project Eve, Yakın Gelecekte Geçen Bir Bilimkurgu

Konsollarda PS5'e özel

State of Play gösterimindeki yeni videolardan biri de Stellar Blade'e aitti. Aslında biz bu projeyi daha önceden Project Eve ismiyle biliyorduk ve son olarak 2021 yılında fragmanını seyretmiştik. Şimdiyse hem oyunun ismi değişti, hem de yayınlanan yeni fragman ve bilgiler sayesinde oyun hakkında daha net bir fikre sahibiz.

ShiftUp tarafından geliştirilen oyun, konsollarda PlayStation 5'e özel olacak. Yani o da çoğu oyun gibi çıkışını ilk olarak PlayStation 5'te gerçekleştirip sonra PC'ye de gelecek.

Hikayenin başrolünde Eve, yani Havva var. Hikayede de "yolları Adam adında hayatta kalan biriyle kesişir" deniyor, o da Havva'nın Adem'i zaten. Oyunda Eve Adam tarafından hayatta kalan son şehir olan Xion'a götürülecek, burada Orcal kasabasının yaşlılarıyla tanışacak ve böylece bir çok hikayeden oluşacak yolculuğumuz başlayacak.

"Eve Dünya'yı kurtarma görevinde başarılı olmak için Xion'un önemli isimleriyle yakın ilişkiler kuracak ve şehrin yeniden kurulmasına yardımcı olacak.

Hikayenin temeli ise yakın gelecekte geçiyor. İnsanlar Na:tives ismindeki işgalci kuvvet tarafından Dünya'dan sürülmüş, biz de Dünya'yı tekrar geri alacağız.

Oyundaki savaşlarda başarılı olmanın yolu düşmanların saldırı düzenlerini anlamak ve buna göre karşılıklar vermek üzerine kurulu olacak. Zaten ilk fragmandan beri oyunun savaşlarının soulslike türünde olacağını biliyorduk, "saldır, savun, kaçın" şeklinde, parry ve evasion sonrası kombolar yaparak savaşacağız düşmanlarla. 

2023 yılında çıkacak olan oyunu da beklediklerimiz listesine ekleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum