Stellaris Mobil Oyununda Çalıntı Görsel Bulununca Oyun Askıya Alındı

Şaşırtıcı bir gelişme

Mobil oyun dünyasına bir süredir uzaktan bakan Paradox, Stellaris: Galaxy Command ile birlikte sektöre hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyordu. Adını taşıdığı oyunun MMO versiyonu olması beklenen oyunun betası dün sabah saatlerinde Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve İsveç'te oynanabilir olmuştu. Yapımcı firma ani bir karar ile bu beta sürecinin durdurulduğunu açıkladı.

Bu sürpriz hareketin altında oldukça haklı bir gerekçe bulunuyor. Oyunun çıkış yapmasının ardından pek çok oyuncu, oyun içi tasarımların Halo evrenini andırdığını fark etti. Fakat bu durum, bazı ekranlarda görülebilen ve Halo evrenine ait olduğu bilinen Scorpion tanklarının -UNSC logosu ile birlikte- ortaya çıkması ile bambaşka bir boyuta evrildi.


Bunun fark edilmesinin ardından Paradox, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile oyunun askıya alındığını duyurdu. Araştırmanın sürdürüleceğini ve tamamlanana kadar oyunun çevrimdışı kalacağını duyuran firma, bu görüntülerin "farklı bir kaynaktan" alındığını da vurgulamış.

Ufak bir araştırma sonucunda oyuncular bu "farklı" kaynağın, 343'ün sanat yönetmeni Kenny Magnusson olduğunu anlamış. Halo 4 konsept çizimi olarak tanımlanan bu aşağıdaki fotoğraftan bazı Warthog'ların kaldırıldığını görmek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum