Stephen King, Sierra'nın Kurucularının Oyun Teklifini Görmezden Gelmiş

Phantasmagoria'yı görünce pişman olmuş mudur?

Sierra'nın kurucuları Roberta ve Ken Williams uzun yıllardan sonra tekrar gündemde, çünkü 20 yılı aşkın bir süredir ilk kez PC için yeni bir oyun geliştiriyorlar. Oyun tarihinin en önemli isimleri arasında gösterilen metin tabanlı adventure oyunu Colossal Cave Adventure'un 3D versiyonunu yapıyorlar şu ara.

GDC'ye katılan ikili, burada PCGamer'ın sorularını cevaplamış ve yaptıkları işlerden çok yapamadıklarını konuşmuşlar. Mesela içlerinde kalan en büyük ukdenin Stephen King ile anlaşamamış olduklarını görebiliyoruz.

Stephen King dünyanın en önemli yazarlarından biri, hele ki 80'ler ve 90'larda çıkardığı işlerin çoğu kült statüsünde. Williams ailesi de zamanında Stephen King ile birlikte bir korku oyunu geliştirmek istemiş, muhtemelen yazarın romanlarından birini oyuna dönüştürmeyi planlamışlardır.

"Bir korku oyunu yapmak istediğimiz için Stephen King ile çalışmayı denedik. Hem de bir sürü defalar. Muhtemelen Phantasmagoria yüzünden artık bizimle çalışmadığı için pişmandır" diyor ikili.

Roberta Williams "bizim kim olduğumuzu, ne olduğumuzu bilmiyordu, bu yüzden gidip kendi korku oyunumuz olan Phantasmagoria'yı yaptık. Çok başarılı oldu" demiş.

İkili Vincent Bugliosi'nin Helter Skelter romanından sonra kendisiyle de bir şeyler yapmak istemiş. Ken Wiliams "Bugliosi ünlü bir avukattı ve ben de avukat olmak istiyordum. Onunla anlaşma imzaladık, mahkeme draması türünden basıl bir oyun yapabileceğimizi düşünmeye başladık. Bir türlü toparlayamadık. O anlaşma da suya düştü" diyor.

Vincent Bugliosi ve Curt Gentry tarafından yazılan Helter Skelter: The True Story of the Manson Murders, tüm zamanların en çok satan gerçek suç kitabı. Bugliosi, Charles Manson'ın yargılandığı davanın savcısıydı, bu da dikkat çeken bir diğer detay.

Sonuç olarak Sierra bazı fikirlerini hayata geçiremedi belki, ama geçirdikleriyle özellikle de adventure türünün altın çağının en güzel örneklerinden bazılarını yaşattılar bize.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum