Advertisement

Stranger Things 4. Sezonun Bölüm Maliyeti 30 Milyon Dolar Civarında

Netflix'in neden zam yaptığı belli oldu

Netflix'in favori özgün içeriklerinden Stranger Things dördüncü sezonuyla geri dönmeye hazırlanıyor. Bu zamana kadar yapılan en büyük sezon sözü veren yapımcıların bu açıklamaları arkasında ciddi bir de maddi külfet yatıyormuş. The Wall Street Journal'in haberine göre Stranger Things 4. sezonda izleyeceğimiz her bir bölümün maliyeti 30 milyon dolar civarında. Netflix'in son zammını da düşününce yapım maliyetlerinin bu kadar yükselmesi normal gibi gözüküyor.

Bölüm başı 30 milyon dolar maliyetle birlikte Stranger Things'in dördüncü sezonu tarihin en pahalı sezonlarından birisi olacak. Şöyle bir kıyas yapmak gerekirse yeni dizilerden Halo'nun bölüm başı maliyeti 10 milyon dolar civarında. Game of Thrones'un final sezonunda bölüm başı maliyeti 15 milyon dolardı. Disney+'nın medar-ı iftiharı The Mandalorian'ın da yine bölüm başı maliyeti 15 milyon dolardı. Marvel dizileri için ise bu sayı ortalama 25 milyon dolar. 

Tabii bu konuda hiçbir dizi Amazon'un The Lord of the Rings bütçesiyle yarışabilecek düzeyde değil. Ancak Netflix'in MCU işlerinden bile daha fazla bütçe ayırarak dördüncü sezona hazırlanması ilerleyen dönemlerde başka Netflix dizilerinde de yapım kalitesinin artacağını işaret ediyor olabilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum