Suicide Squad Oscar'ı Hak Etti mi?

Suicide Squad da artık Oscar ödüllü bir film!

 89. Akademi Ödülleri sahibini buldu. Bu ödül töreninde büyük bir skandal yaşandı. En iyi film ödülü ilk başta yanlış filme verildi, ardından durum hemen toparlandı. 

Bir diğer tuhaflık da DC ve Warner Bros.'un çok eleştirilen filmi Suicide Squad'ın aday olduğu tek dalda Oscar ödülünü evine götürmesi oldu. Aslında çok da tuhaf bir durum değil, zira filmin kazandığı ödül "En iyi saç tasarımı ve makyaj" dalında. Açık olmak gerekirse film bu yönde gayet başarılıydı, belki de tek başarılı yanı bile olabilir. Üstelik bu kategoride sadece StarTrek Beyond ve A Man Called Ove filmleriyle yarışıyordu. Düşününce görece önemsiz bir dalda aday olduğu için büyütülecek bir durum da yok. Ancak DC ve WB'nin en çok eleştirilen filminin ne olursa olsun bir Oscar'ı evine götürmesi beklenmedik bir olaydı.

Siz ne düşünüyorsunuz Oyungezerler? Diğer dalların yanında büyük gözükmese de Suicide Squad gibi eleştirilerin odağı olan bir film bu ödülü hak etti mi? Yoksa diğer iki filmden biri mi almalıydı? Bu dalda Deadpool, Florence Foster Jenkins, The Dressmaker ve Hail, Caesar! gibi filmlerin son üç aday arasına kalamadan elendiğini de hatırlatalım.

89. Oscar Ödülleri'nin tamamının kimlere gittiğini merak ediyorsanız sizi buraya alalım.

2017'de çıkacak olan filmlerin tam listesinede bir bakın derim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum