Advertisement

Sumo Digital, Eve: Valkyrie'nin Geliştiricisini Bünyesine Kattı

Sumo Digital genişlemeye devam ediyor

İlk bakışta Sumo Digital'in kim olduğunu hatırlamamış olabilirsiniz, hemen yardımcı olayım. Kendisi portföyünde Broken Sword: The Angel of Death, Forza Horizon 2, Little Big Planet 3, Disney Infinity 3.0 gibi önemli isimler bulunan İngiltere merkezli bir oyun geliştirme stüdyosu. Hatta şu aralar da Crackdown 3 ve Dead Island 2 üzerinde çalışıyorlar. Bu bağımsız stüdyo bugün yaptığı bir açıklamayla CCP Games'in Newcastle stüdyosunu bünyesine kattığını duyurdu.

CCP Games'i özellikle de EVE Online ile tanıyoruz, Newcastle stüdyosu ise Eve: Valkyrie'yi geliştiren stüdyoydu. Stüdyonun 34 çalışanı da artık Sumo Digital bünyesinde görev yapacak ve Stüdyo Direktörü olarak da Owen O'Brien görevini sürdürecek. Bu sayede Sumo Digital dördüncü stüdyosuna da kavuşmuş oldu. Sumo Digital'in İngiltere'de Sheffield ve Nottingham olmak üzere iki stüdyosu daha var, dördüncüsü ise Hindistan'da.

> Dead Island 2’nin Yeni Geliştiricisi Belli Oldu

Sumo Digital, Newcastle stüdyosunun hangi oyun üzerinde çalışacağını söylemedi ama yaptığı açıklamada bu satın alımın "Sumo'nun kapasitesini ve tecrübe sahasını genişletmek" amacıyla yapıldığını belirtti.

Newcastle stüdyosundan ayrılmak zoruna kalan CCP Games'in CEO'su Hilmar Veigar Pétursson ise "eski iş arkadaşlarımıza veda ederken onların burada ortaya harika işler çıkarmaya devam edeceklerini biliyoruz ve neler yapacaklarını da büyük merakla bekliyoruz" diye konuştu. Zaten CCP Games 2017'nin Ekim ayında yaptığı bir açıklamayla sanal gerçekliğe yaptıkları yatırımları azaltmaya karar verdiklerin ve bu yüzden bazı stüdyolarında küçülme yoluna gidebileceklerini açıklamıştı. Eve: Valkyrie de ilk olarak VR oyunu olarak piyasaya sürülmüş ama sonradan VR gereksinimi kaldırılmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum