Super Smash Bros. Ultimate, Artık Tüm Zamanların En Çok Satan Dövüş Oyunu

Bir yıldan kısa sürede müthiş bir başarı

Nintendo Switch'in en popüler oyunlarından biri olan Super Smash Bros. Ultimate inanılmaz bir başarıya imza attı ve daha piyasaya çıkışı 1 yılını bile doldurmadan (7 Aralık'ta bir yıl olacak) tüm zamanların en çok satan dövüş oyunu ünvanını ele geçirdi.

Aynı zamanda Nintendo'nun şimdiye kadar en hızlı satan oyunu olan Super Smash Bros. Ultimate, yalnızca üç hafta içinde 12.08 milyon satmıştı. Nintendo'nun mali raporlarına göre 30 Eylül itibariyle oyunun satışları 15.71 milyona ulaştı.

Tüm zamanların en çok satan dövüş oyunu ünvanını elinde bulunduran isim 1991 yılında piyasaya çıkan ve sonrasında yedi farklı versiyonla karşımıza çıkarak 15.5 milyonluk satışa ulaşan Street Fighter II'ydi.

Super Smash Bros. Ultimate şu an Nintendo'nun en çok satan ikinci oyunu, önündeki tek rakip ise 19.01 milyonluk satışa sahip olan Mario Kart 8 Deluxe. Oyunun bu rekoru geçmesine pek mümkün gözüyle bakılmıyor ama yine de son derece önemli bir başarı bu.

Super Smash Bros serisinin de toplamda 53.03 milyonluk satışla tüm zamanların en popüler dövüş oyunu serisi olduğunu eklemek lazım. Bu seri, Tekken, Street Fighter, Mortal Kombat gibi ünlü serileri oldukça geride bıraktı (diğer serilerin toplam satışları 45 ile 47 milyon arasında değişiyor)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum