Superman: Red Son Animasyon Filmi Geliyor

DC, en iyi yaptığı işi yapmaya devam ediyor.

San Diego Comic-Con, DC adına şu ana kadar oldukça olumlu ilerliyor. Çizgi romanların yanı sıra DC'nin en iyi yaptığı iş olan animasyon filmlerin yenileri de bir bir duyuruyor. Bugün erken saatlerde yeni bir Justice League Dark filminin geleceğinin haberini vermiştik. DC'nin sıradaki animasyon filmi ise bir başka kült çizgi romandan esinlenecek, Mark Millar'ın yazarlığını yaptığı Superman: Red Son'ın filmi geliyor. 

Alternatif bir evrende geçen Superman: Red Son'ın çizgi roman tarihinde çok ayrı bir yeri var. Amerika ile özdeşleşmiş Superman'i Sovyetler Birliği'nde, Kızıl Bayrak altında düşünmek oldukça ilginç bir hikaye. Bu hikayeyi Mark Millar gibi bir usta yazınca da haliyle ortaya çıkan senaryo tüm çizgi roman severler tarafından büyük beğeni toplamıştı. Hatta bence DC'nin bu hikayeyi bu zamana kadar film yapmamış olması şaşırılacak bir durumdu, neyse ki bu durum değişiyor. 


2003 yılında yayınlanan Superman: Red Son ile birlikte, DC evrenine bambaşka bir açıdan bakma şansına eriştik. Superman'i dünyanın ve Amerika'nın koruyucusu olarak değil de Sosyalizm'in savuncusu olarak görünce hepimiz afallamıştık, e böyle bir hikayede Batman'in olması da gayet doğaldı. Marvel'ın "What If" serilerine benzeyen Red Son hikayesi eğer DC'nin genel kalitesiyle film haline gelirse çok keyifli bir animasyon bizleri bekliyor olacak. Film, diğer DC animasyonları gibi Blu-Ray/DVD ve dijital ortamda yayınlanarak karşımıza çıkacak. 

San Diego Comic-Con'da Batman: Hush'ın tanıtımı sırasında duyurulan Red Son 2020 yılında yayınlanacak. Red Son ve Justice League Dark'ın dışında bir Superman animasyon filminin daha duyurusu yapıldı. Superman: Man of Tomorrow da 2020 yılında bizlerle buluşacak. Şu haberlere bakınca 2020 yılına DC'nin damga vuracağını söylemek mümkün gibi gözüküyor. Umalım ki bu konudaki kaliteleri devam etsin ve biz de şahane hikayeleri film olarak yeniden yaşama şansına erişelim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum