Switch Emulatörü Yuzu, Super Mario Odyssey'de Büyük İlerleme Kaydetti!

Ay em e Mario

Nintendo Switch emülatörü Yuzu son günlerde cidden büyük ilerlemeler kaydediyor. Emülatörün en yeni versiyonundan gelen görüntülerde Super Mario Odyssey'in neredeyse oynanabilir hale geldiğini görüyoruz ki bir yıldan kısa bir süredir geliştirilmekte olan bir emülatörün bu seviyeye gelebilmesi gerçekten de inanılır gibi değil. Bu gidişle çok yakında Nintendo Switch'in en önemli exclusive oyunlarından biri olan Super Mario Odyssey tamamen oynanabilir olacak.

Yuzu ekibi, emülatörün son versiyonunda oyunda mevcut olan grafik bozukluklarının büyük kısmını düzeltmiş ve performansı da ciddi biçimde geliştirmiş. Elbette hala yer yer göze çarpan hatalar var ama bunlar da önümüzdeki günlerde tek tek elenecektir. Zaten BSoD Gaming'in aşağıdaki videosunda da Yuzu'nun önceki ve şimdiki versiyonları arasındaki farkı görebilirsiniz. Daha önceleri her tarafta siyah boşluklar çıkıyordu, bunun düzeltilmesi oyunun oynanabilir olması için atılan en önemli adımlardan biriydi.

Super Mario Odyssey'i Switch'te oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki gerçekten de inanılmaz eğlenceli bir oyun, şimdiye kadar oynadığım en iyi 3D platformlardan biri ve aldığı tüm övgüleri de sonuna kadar hak ediyor.

Yuzu ekibi bir anda her oyuna destek vermek yerine oyunlar üzerinde tek tek çalışıyor gibi görünüyor. Muhtemelen Super Mario Odyssey'den sonra sıra Zelda: Breath of the Wild'a gelecektir. BOTW'nin WiiU emülatörü Cemu'da nasıl kusursuz çalıştığını düşünürsek, oradan da gelebilecek bir destekle BOTW'nin de kısa süre içinde Yuzu'da oynanabilir hale gelmesi bana çok da zor gelmiyor açıkçası.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum