Switch'in Satışları Nintendo'nun Yüzünü Güldürüyor

PlayStation 4'ü geçti!

 Oldukça başarılı bir çıkış yapan Nintendo Switch, firmasının yüzünü güldürdü. Britanya'da çıkış haftasında 80 bin adet satan Switch, Famitsu'da çıkan habere göre Japonya'da tam 330,637 birim satmayı başardı.

El konsolu ile birlikte en çok satılan oyun ise kimseyi şaşırtmadı. The Legend of Zelda: Breath of The Wild toplamda 193,060 basılı kopya sattı. Oyunun Metacritic'te aldığı 100 üzerinden 98 puanlık ortalaması da ayrı bir olay yarattı. Nintendo'nun bir diğer konsolu Wii ise açılış haftasında 371,900 tane satmıştı. Wii U da çıktığı üç günlük dönemde 308, 600 birim satış yaptı. Konsolun çıkışı öncesinde bazı sıkıntıları olmasaydı ve Nintendo'nun global pazarda sesi daha çok çıksaydı muhtemelen 400 bine yakın satış rakamı görebilirdik.

Sony PlayStation 4'ün de çıkış haftasında çok daha büyük pazarlama yapmasına rağmen 322,083 adet sattığını düşünürsek Nintendo'nun Japonya'da ne kadar başarılı bir çıkış yaptığı daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Nintendo Switch'in çıkış oyunlarından The Legend of Zelda: Breath of The Wild, aynı zamanda Metacritic'te 43 farklı siteden 100 puan alarak bu alanda bir de rekor kırdı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum