Syberia'nın Yaratıcısı Benoit Sokal Hayatını Kaybetti

Bir yıldız daha kaydı

Microids'in resmi web sayfasından yapılan açıklamaya göre Syberia serisinin yaratıcısı Benoit Sokal, uzun süredir mücadele ettiği hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu. Sokal henüz 66 yaşındaydı.

"Bir hikaye anlatıcısı ve çizgi roman sanatçısı olarak ünlenen Benoit Sokal, 25 yıl boyunca yaptığı çalışmalarla video oyunlarının uluslararası popülerliğine büyük katkıda bulunmuştu. Gerçek bir vizyoner ve inanılmaz derecede yetenekli bir sanatçı olan Benoit Sokal, Microids tarihine de eşsiz bir iz bıraktı. 1999 yılında ilk oyunu Amerzone ile başlayarak vizyonunu dünya ile paylaşmak için çok sıkı çalıştı. Farklı tarzı, tasarladığı birbirinden değişik evrenlerin binlerce oyuncu için unutulmaz olmasını sağladı" diyor Microids.

Benoit Sokal'ın asıl olarak Syberia serisiyle tanındığını ve bu serinin Sokal'ın Doğu Avrupa'ya duyduğu sevginin bir ürünü olduğunu söyleyen Microids, tüm çalışanların da bu haberdan dolayı oldukça üzgün olduğunu da belirtmiş.

Özellikle de Syberia 1 ve Syberia 2, adventure tarihinin en iyi ve en orijinal yapımları arasındadır ve ikisinin de benim gözümde birer klasik olduğunu söylemeliyim. Oyun dünyası adına çok üzücü bir haber.

YORUMLAR
monarobert
29 Mayıs 2021 15:14

Benoit Sokal is the best comic writer. I have really depressed about his death they have a long time to fight their serious illness. I saw their name when I opened this blog I was shocked because I am a big fan of him.

mit1980
29 Mayıs 2021 14:53

Çok severdim oyunlarını. Toprağı bol olsun.

Feyling
29 Mayıs 2021 12:12

Syberia The World Before ile güzelce anarız inşallah.

Parolamı Unuttum