Taika Waititi, The Mandalorian Yönetmenliğiyle İlgili Konuştu

Her yönetmenin rüyası, bir Star Wars projesi...

Star Wars tarihinin ilk kanlı canlı dizisi The Mandalorian, Disney+'da yayınlanmak için gün sayıyor. Dizinin yaratıcısı Jon Favreau ve Lucasfilm efsanelerinden Dave Filoni'nin önderliğinde Star Wars Evreni'nin hiç bilinmeyen yerlerine doğru bir yolculuğa çıkacağız. Dizinin oyuncu kadrosu kadar yönetmen kadrosunda da oldukça önemli isimler yer alıyor.

Daha önce Thor: Ragnarok filminden de tanıdığımız Taika Waititi de dizinin yönetmen kadrosunda yer alan isimlerden. Waititi dizide yer alan kelle avcısı droid IG-11'i de seslendirecek. The Mandalorian ile ilgili The Star Wars Show'a konuşan Waititi şunları söyledi;


"Bu asla olmayacağını bildiğiniz ve hayal etmeye bile tenezzül edemeyeceğiniz deneyimlerden birisi. Bu iş gerçeğe dönüştüğünde, "oh bu bir rüya!" diyorsunuz. Hatta projenin içinde olduğumu hayal bile edemiyordum ve birden gerçeğe dönüştü. Bu durum tamamen sıradışı ve garip. Biz tüm diziyi orijinal filmlere benzeyen bir tarzla çektik ve bu özellikler bize evrene sadık kalmak konusunda yardımcı oldu. Ayrıca bilirsiniz bir sürü efekt ve yaratıcı tasarımlar yaptık ve işin sonuna geldiğimizde şunu söyleyebilirim ki ortaya eşi benzeri görülmemiş bir şey çıktı." 

Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü aşama filmlerinden Thor: Love and Thunder'ı da yönetecek olan Waititi, Marvel ile Star Wars'ın tamamen farklı olduğunu belirtti: "Star Wars, Marvel tarzından tamamen farklı. Oradaki insanlar ilk filmlerin tonunun nasıl olduğunu ve ne şekilde yansıtılması gerektiğini biliyor. Bu hayranların tam anlamıyla istediği şey ve buna saygısızlık edemezsiniz. Ya da kibar bir dille söylemek gerekirse 'Star Wars'a çok fazla şaka koyamazsınız'. Bu kesinlikle önemli bir etken"

Star Wars: The Mandalorian 12 Kasım'da yayın hayatına başlayacak olan Disney+'nın açılış gününde yayınlanmaya başlayacak. Bakalım eski usul görsel efektler ve daha ciddi bir temayla çekilen dizi, hayranları mutlu edecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum