Take Two CEO'su Game Pass Gibi Servislerde Yeni Oyun Olmasını İstemiyor

"Eski oyunları eklesinler" diyor kendisi

Take-Two CEO'su Strauss Zelnick her fırsatını bulduğunda Game Pass ve benzeri abonelik servisleri hakkında konuşmayı ve eleştirmeyi seviyor. Take-Two'nun mali yıl toplantısında da fırsatı kaçırmayan Zelnick, bir kez daha Game Pass gibi abonelik servislerine yeni oyun eklenmemesi konusunda görüşlerinin değişmediğini ifade etmiş oldu.

"Bu konudaki görüşlerimiz değişmesi. Abonelik modelinin eski katalog oyunları için anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Ama yeni oyunlar için kesinlikle anlamlı değil. Eğlence dünyasında bir iş modelinin anlamlı olması için hem o eğlenceyi yaratanlar, hem de o eğlencenin tüketicileri için işe yaraması lazım. Katalog oyunlarının servislere eklenmesi yayıncılar açısından anlamlı olabilir, çok sayıda ürüne erişim sahibi olmak isteyen hevesli tüketiciler için de anlamlı olabilir. Ama eğer yeni bir oyunu bu sisteme koyuyorsanız, ekonomik yanından anlam çıkarmak çok çok daha zor"

Zelnick, Netflix gibi çizgisel eğlence sunan yayın servislerindeki tüketim alışkanlıklarının interaktif eğlenceden çok daha farklı olduğunu da söylüyor.

"Çizgisel eğlencede tüketiciler ayda mesela 150 saatlik program tüketirler, bu da muhtemelen 100'den fazla farklı isim içindir. İnteraktif eğlencede ise tüketiciler ayda mesela 45 saat tüketirler, ama bu bir, iki, bilemedin dört oyun içindir. Yani kesinlikle 100 oyun değildir. Yani tüketici açısından bakarsak da bu abonelik modellerinin çoğu tüketici için de anlamsız olduğunu söyleyebiliriz."

Zelnick bu açıklamalara rağmen bu konuda açık fikirli olduklarını, katalog oyunlarını abonelik servislerine sunduklarını, hatta ender de olsa bazı yeni oyunları da sunduklarını söylüyor. Bunlardan biri de Grand Theft Auto V olsa gerek. Zamanında Game Pass'e eklenip kaldırılan, sonra yeniden eklenen oyun yakında yine servisten çıkacak.

Ama bu açıklamalardan Take-Two'nun nispeten yeni sayılabilecek oyunlarını Game Pass gibi servislere verme niyetinin olmadığını çıkarmak mümkün.

YORUMLAR
Mert
5 Ağustos 2021 18:53

Bu adamdan hayırlı bir şey duyabilecek miyiz acaba

 

Parolamı Unuttum