Take-Two, Codemasters'ı Almak İçin 1 Milyar Doları Gözden Çıkardı

Yeni mikro ödemelere hazır mıyız?

Grand Theft Auto, Borderlands gibi oyunların yayıncısı, 2K, Rockstar Games ve Priavate Division markalarının sahibi Take-Two Interactive gözünü Codemasters'a dikti. Yarış oyunları dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Codemasters, satın alma gerçekleştiği taktirde Take-Two stüdyoları arasına katılacak.

Codemasters yönetim kurulu, teklifin resmileşmesi halinde hissedarlara teklifin kabul edilmesini önereceğini açıkladı.

Söz konusu teklif 739 milyon sterlik, yani yaklaşık 973 milyon dolar değerinde. Bildiğiniz üzere Microsoft da kısa süre önce 7.5 milyar dolara ZeniMax'i bünyesine katmıştı, yani yayıncılar kesenin ağzını iyice açmaya başladı.

Bu birleşme olursa, Codemasters'ın Formula Bir yarış serisi lisansı da Take-Two'nun spor oyunları arasına katılacak.

Take-Two'nun gerek fiyat, gerek mikro ödeme politikalarının pek de oyuncu dostu olduğunu söylemek mümkün değil. Dolayısıyla bu satın alım, Codemasters oyunlarını artık uygun fiyatla satın alma şansını da ortadan kaldıracak. Geçen gün çıkış yapan DiRT 5'in Steam'deki fiyatı yalnızca 92 TL, Playstore'daki fiyatı ise 86 TL. DiRT 5 bir Take-Two oyunu olsa fiyatı 300 liradan başlayacaktı.

YORUMLAR
allalla
10 Kasım 2020 09:25

Daha iyi lastikler: 1,99$

Daha gelişmiş süspansiyonlar: 2.69$

İki farklı yeni kamera açısı: 9.99$

TakeTwo'nun battığı günü görmek: paha biçilemez

waltran
9 Kasım 2020 11:05

Çok çok üzücü bir haber bu, bir kere bu satın alım gerçekleştiğinde ciddi ralliye yönelik olan ve genele hiçte hitap etmeyen Dirt: Rally serisini zaten unutmak lazım, 2023 yılında WRC lisansı da Codemastersa verilecekti o oyunlardan da mikro ödeme ve dlc çöplüğünü bir yana bırakıyorum herhangi kalite beklememek lazım :S Zaten doğru düzgün ralli oyunu 10 yılda bir geliyordu... Codemasters son 3-4 yıldır benim beklentilerimi "tam olarak" tatmin edemese de en azından kendileri de motorsporları hayranı kişiler oldukları için oyunlarında belli bir kalite çıtası vardı, oyunlarını yerinde saymak yerine geliştiriyorlardı ve uygun fiyata satıyorlardı. 2K aldığı anda bütün bunları unutmak lazım. Berbat bir haber. F1 2020 üstüne 1 gram yenilik koymadan 2030'a kadar devam ederler artık, oyun performansını düşüren, boyutunu artıran, her açtığınızda saçma sapan updatelerle akşamınızı mahvedip hayatı sorgulatan, oyunun odağını oyundan alıp başka yere veren ve kullanıcı deneyiminin, oyun atmosferinin içinden geçen mikro ödemelerden başka bir şey eklenmez. Fiyatını felan geçtim ortada almaya değecek bir oyun bile olmayacak beni asıl üzen bu.

sSnake
waltran
9 Kasım 2020 14:14

Bu gidişle büyük balıklar piyasayı iyice yutacak gibi. Microsoft'un ZeniMax hamlesi bir çok büyük stüdyoyu bu konuda teşvik edecek cinsten bir gelişme oldu maalesef. Umarım bu yaygın bir gelenek olmaktan kısa sürede çıkar.


Parolamı Unuttum