Take-Two, Red Dead Redemption 2'nin GTA 5 Kadar Satmasını Beklemiyor

RDR 5'ten umutluyuz ama

Satışları 100 milyona yaklaşan Grand Theft Auto 5 gerçekten de tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri, buna hiç kuşku yok. Oyun şu anda tüm zamanların en çok satan oyunları listesinde üç numarada bulunuyor ve üstünde sadece 170 milyonla Tetris (ki 1984 tarihli bu oyunun kaç farklı platformda olduğunu düşünürsek hiç de şaşırtıcı değil) ve 144 milyon satışla Minecraft var.

Bu kadar başarılı bir oyuna imza atan Rockstar Games şimdi de karşımıza Red Dead Redemption 2 ile çıkmaya hazırlanıyor ve oyuncuların kafasında da o soru var: acaba Red Dead Redemption 2'nin satışları GTA V'in başarısını tekrarlayabilir mi?

Bu soruya cevap Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick'ten geldi: "Tüm zamanların en fazla kar getiren eğlence ürününün başarısına yaklaşmayı beklemek oldukça zor. Bunun gerçekçi bir beklenti olduğunu düşünmüyorum. Umudumuz ve inancımız şu ki Red Dead Redemption 2 olağanüstü yaratıcı bir oyun olacak ve çok büyük başarılara imza atacak. Ama bundan ötesini söyleyemem - kimse söyleyemez. Oyun çıktığında oyuncuların ne düşündüğünü göreceğiz."

İlk Red Dead Redemption yaklaşık olarak 15 milyon satmıştı ki bu satışlar yalnızca iki konsolda mevcut olan bir oyun için hiç fena sayılmazdı. Denkleme PC de eklenmiş olsa satışlar bunun çok üstüne çıkabilirdi. GTA V 2013 yılında yayınlanmış, 2015'te ise PC için de çıkmıştı. Oyun hala daha aylık en çok satanlar listelerinde kendisine yer bulmayı başarıyor, bu gerçekten de inanılması güç bir başarı. Şimdiyse Rockstar'ın arkasına aldığı bu rüzgar kendisini Red Dead Redemption 2'de gösterecek ve belki de PC'ye de gelecek olan oyunla ilk oyunun başarısı büyük ihtimalle büyük ölçüde aşılacak. Başarı seviyesinin ne olacağını ise ancak bir kaç yıl içinde net biçimde göreceğiz.

Red Dead Redemption 2, 26 Ekim'de PS4 ve Xbox One için yayınlanacak. PC versiyonu ise belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum