Take-Two'ya Red Dead Redemption 2'deki The Pinkertons Yüzünden Dava Açılabilir

Meğer Pinkertonlar halen görevdeymiş...

Take-Two, Red Dead Redemption 2'de yer alan The Pinkertons yüzünden hukuki bir meseleyle karşı karşıya kalmış durumda. 

Oyunda, 19. Yüzyıl'dan bir dedektiflik şirketi olarak karşımıza çıkan The Pinkertons, günümüzde de faaliyetlerini sürdürmekte imiş. İsveçli güvenlik şirketi Securitas AB bünyesinde yer alan "Pinkerton Consulting & Investigations" geçtiğimiz ay Take-Two'ya bir ihbarname göndererek kendilerine cüzi bir ödeme yapılması veya bir telif anlaşmasına varılması talebinde bulunmuşlar.

Take-Two, Pinkerton isminin kullanılmasının tarihsel gerçeklik temelinde uygun olduğunu savunuyor. Zira söz konusu dönemlerde oyunda bahsedildiği gibi dedektiflik işleriyle uğraşan The Pinkertons adlı bir grup bulunuyor; Rockstar da bu gruptan esinlenerek senaryoya böyle bir detay eklemiş durumda.

Take-Two, Pinkerton ajanlarının oyunda kullanımının yasal yönden bir sıkıntı teşkil etmediğine, bir telif hakkı ihlalinin söz konusu olmadığına ilişkin bir karar çıkartmaya çalışıyormuş ilgili merciilerden. Take-Two'nun dayanaklarından birisi de, The Pinkertons isminin Deadwood ve Bioshock Infinite gibi farklı yapımlarda kullanılmış olması.

Bakalım bu konunun sonunda hangi taraf haklı görülecek. Oyun açısından büyük ihtimalle herhangi bir sıkıntı çıkmayacağını söylemek mümkün. Hatta bu haberlerin her iki taraf açısından da olumlu bir reklam malzemesi haline gelmesi kuvvetle muhtemel :) Takipteyiz!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum