Tango Gameworks, Kapanmadan Önce Hi-Fi Rush’ın Devam Oyununa Hazırlanıyormuş

Üzüntümüzü artıran bir detay...

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’tan oyun severleri üzen bir haber geldi; Arkane Austin ve Tango Gameworks’ün kapatılacağı duyuruldu. Bu haberlerin devamının da gelebileceği söyleniyor, umarım öyle olmaz.

Şahsen hem Arkane Austin hem de Tango Gameworks’ün kapanışına üzülen grupta yer aldığımı söyleyebilirim. Arkane Austin’in Redfall sonrası günah keçisi haline geldiği gibi bir sonuç çıkarılabilir buradan (-ki şahsen bunu hak etmediklerini düşünüyorum). Peki Tango Gameworks için sorun neydi? Ghostwire: Tokyo’nun beklenen performansı sergileyememesi mi? O zaman sürpriz şekilde çıkardıkları Hi-Fi Rush’ın beklenenin ötesinde ilgi görmesini nereye koyacağız? Rakip konsola çıkaracak kadar güvenilen bir oyun yapılmış sonuçta. Böyle güzel bir işe imza attıkları için mi cezalandırılmış oldu Tango Gameworks ekibi? Bu detayları düşündükçe, bu stüdyonun kapatılışına anlam vermekte zorlanıyorum açıkçası.

Bu konuda oyun severleri üzebilecek bir detay daha gündeme gelmiş bulunuyor. Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre; Tango Gameworks, kapatılmadan hemen önce Hi-Fi Rush için bir devam oyununa hazırlanmaktaymış. Böyle bir fırsatın kaçırılmış olmasına üzülmemek elde değil. Hi-Fi Rush'ı çok sevmiş, güzel bir seriye dönüşebileceğini düşünmüştüm şahsen. Ne yazık ki bu fırsat kaçmış oldu.

Benzer bir durumun Arkane Austin için de geçerli olduğu, onların da yeni bir oyun üzerinde çalışmalara başladıkları iddia ediliyor. Doğal olarak bu oyunu da hiçbir zaman göremeyeceğiz.

Ne diyelim, yönetim kademelerince atılan adımların, plansızca yapılan hamlelerin bedelini yine işlerini düzgün bir şekilde yapmaya çalışan geliştiriciler ödüyor. Umuyorum oyun dünyası bir an evvel toparlanma sürecine girer ve bu zor günleri geride bırakırız. Aksi halde hiç istemeden böyle haberler paylaşmaya devam edeceğiz ne yazık ki.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum