Team Fortress 2'de Ortaya Çıkan Bug Oyun İçi Ekonomiyi Altüst Etti

Valve'ın elini çabuk tutması gerekiyor

Sınıf tabanlı FPS oyunlarının öncüsü olan Team Fortress 2, tüm Valve oyunlarında olduğu gibi bir kozmetik sistemine sahip. Bu kozmetiklerin en tepesinde ise Mann Co. Supply kutularından düşme şansı yüzde 1 olan "olağan dışı" kozmetikler bulunuyor. Fakat Valve'ın oyuna getirdiği son güncelleme, bu eşyaların düşme şansını yüzde yüze çıkaran bir bug oluşturmuş durumda.

Team Fortress 2 Subreddit'inin moderatörlerinden olan Wickedplayer494 tarafından keşfedilen bu hata, oyuncuların bazı kutulardan yüzde yüz oranında "olağan dışı" kozmetik düşürmesini sağlıyor. Wickedplayer494, paylaştığı girdi içerisinde şu ifadeleri kullanmış: "TF2 eşyalarını takaslamayı bırakın. Ciddi bir ekonomik sorun sebebiyle bazı kutuların yüzde yüz oranında "olağan dışı" kozmetik düşürdüğünü keşfettik."

Bu durumun oyun içi ekonomisini dengesizleştirdiğini belirten Wickedplayer 494, bazı olağan dışı kozmetiklerin Steam pazarını doldurmaya başladığını ve bu sebeple eşyaların fiyatının düşmeye başladığını belirtiyor. Haberin ardından Team Fortress 2 takas sitesi olan Scrap.tf, tüm olağan dışı kozmetik takaslarını durdurduğunu açıkladı.

Daha da önemlisi haberi okuyan herkes oyuna akın etmiş durumda. Satırları yazdığım saniyelerde tam 80.000 eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yapan Team Fortress 2, Aralık ayından beri ilk kez bu rakamlara ulaşmayı başardı. Şu dakikalarda Steam pazarında da en çok satılan eşyaların Mann Co. Supply kutuları ve anahtarları olduğu da görülebiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum