Team17, Bu Yıl İkinci Kez Küçülmeye Gidiyor

Sektörde neler oluyor?

2023 yılı sektör için pek de iyi gitmiyor. Aralarında Epic Games gibi devasa isimlerin de bulunduğu pek çok stüdyo, ciddi kemer sıkma kararlarının ardından işçi güçlerinde daralmaya gitmişti. Listeye bu kez de İngiliz stüdyo Team 17 ekleniyor. Team17, bu yıl ikinci kez daralmaya gidecek.

Lakin bu sefer durum oldukça iç karartıcı. Ortaya çıkan iddialara net bir dille cevap veren Team17, stüdyo CEO'su Michael Pattison'ın görevden ayrıldığını resmen duyurdu. Şimdilik bu rolü kimin dolduracağı bilinmiyor. İddialara göre ise yönetici koltuğuna COO Ann Hurley geçecek.

Yapılan açıklamada Astargon ve Storytoys isimli stüdyoların durumdan etkilenmeyeceği belirtilmiş. Fakat bu ifadenin devamında, Team17 Digital'in "üzücü de olsa" yeniden yapılanma sürecine girdiği açıklanmış. Yani İngiliz stüdyo, işçi gücünde ciddi bir daralmaya gidecek gibi.

Şimdilik kaç kişinin işten çıkartılacağı ise bilinmiyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
3 Ekim 2023 14:12

Geçtiğimiz haftalarda aynısı bana da olmuştu. Yeniden yapılanma falan derken beni de işten çıkardılar. Birbirinden bu kadar farklı firmalar aynı tavrı sergilediğine göre, ortada ciddi bir sıkıntı var demektir.

Parolamı Unuttum