Teknoloji Dünyasının Altın Çocuğu Elon Musk'ın Favori Video Oyunları

Bu adam ne ara kafasını kaşıyor, gerçekten merak ediyorum.

Günümüzün en çılgın girişimcilerinden birisi olan Elon Musk iki ayrı şirketin CEO'su olabilir ancak bu durum onun oyun oynamasına engel olmuyor. Geçtiğimiz günlerde Musk'ın Twitter hesabından derlenen bilgilerle, Musk'ın favori oyunlarının bir listesi oluşturuldu. Dilerseniz hep beraber bu listeye bir göz atalım. 

Overwatch 

Favori oyunlarından birisinin Overwatch olduğunu belirten Musk, kendisiyle yapılan bir röportajda "Hayranlarınıza hangi oyunu önerirsiniz?" sorusuna hiç düşünmeden 'Overwatch' cevabını vermişti. 2016 yılına dönecek olursak Overwatch yılın en beğenilen oyunlarından bir tanesiydi.

Bioshock

Yalnızca hikaye örgüsünün muhteşemliğiyle bile defalarca bitirilesi bir seri olan Bioshock da Musk'ın listesinde. Bioshock'un listede olması pek de büyük bir sürpriz değil çünkü çılgın CEO, fütüristik yapımlara bir hayli ilgi duyuyor ve Bioshock hem atmosferiyle hem de hikayesiyle bunu fazlasıyla veriyor. 

Saint's Row IV

Listedeki diğer oyunlara baktığımızda aksiyonu bol oyunların CEO için vazgeçilmezlerden birisi olduğunu görebilirsiniz. Serinin geyik ve saçmalama oranını bir üst seviyeye taşıyan Saint's Row IV, geliştirici Volition'un zirve oyunu diyebiliriz. İçerisinde Mass Effect ve GTA esintileri barındıran Saint's Row IV'de uzaylılar tarafından istila edilen bir dünyada ABD başkanı oluyoruz. 

Mass Effect Serisi

Mass Effect serisi, tıpkı Elon Musk gibi bilim kurgu hayranları için biçilmiş kaftan. Uzay yolculuğunu, yıldızlararası ilişkileri ve insan soyunun geleceğini anlatan seriyi oldukça beğenen Musk, Mass Effect 2'nin şimdiye kadar yapılmış en iyi oyunlardan birisi olduğunu düşünüyor.   

Fallout Serisi

Post-apokaliptik bir konsepte sahip olmasıyla ünlenen Fallout serisi de SpaceX / Tesla CEO'sunun radarından kaçamamış. Çok yakın zamanda Musk'ın da Fallout 76 semalarında olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Ve tabi ki Civilization Serisi

Listedeki diğer oyunlardan bir o kadar farklı olmasına rağmen Musk, Sid Meier'in efsane serisini de es geçmemiş. Bildiğiniz üzere büyük bir hayran kitlesine sahip olan Civilization, Mars'ı kolonileştirmek ve 54 milyon kilometre uzaklığa medeniyet götürmek isteyen Elon Musk için de oyun dünyasının mihenk taşlarından bir tanesi.  

Kerbal Space Program

Adıyla bile direkt olarak konseptinin ne olduğunu bizlere anlatabilen Kerbal Space Program, diğer simülasyon oyunlarından oldukça farklı özellikler taşıyor. İnsana biraz da olsa uzay bilimi terimlerini ve tekniklerini öğreten oyun, size 'Elon Musk olma' fırsatı sunuyor. 

Online, Açık Dünya Oyunu Memories of Mars’ta Hayatta Kalmaya Çalışacağız

Mass Effect Üçlemesi 4K Oldu!

Bu arada, Elon Musk'ın video oyunları hakkında konuştuğu videoya da aşağıdan erişebilirsiniz.

Kıssadan hisse: İster hiç evden çıkmayan asosyal birisi, isterseniz iki dev şirketin CEO'su olun; oyunlar hepimiz için bir tutku. Hepinize mutlu pazarlar, sendromsuz pazartesiler. :) 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum