Telltale Games Çalışanlarının Çoğunu İşten Çıkardı, Stüdyo Kapanabilir!

Sürpriz bir gelişme

GÜNCELLEME: USGamer'dan gelen haberlere göre The Walking Dead serisi tamamlanacak ama The Wolf Among Us'ın 2. sezonu ve Stranger Things projesi rafa kaldırıldı. Site, Telltale Games'in iflas başvurusu yaptığını da söylemişti ama daha sonra bunun yalnızca duyum olduğunu söyleyerek özür diledi.

- o -

Başta The Walking Dead ve The Wolf Among Us olmak üzere pek çok episodik macera oyunun arkasındaki stüdyo Telltale Games son derece zor günler geçiriyor gibi sevgili Oyungezerler. The Verge sitesinin özel rapor olarak geçtiği habere göre stüdyoda büyük çaplı işten çıkarmalar yaşanmış durumda.

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre çoğu çalışanla tazminat ödenmeden yollar ayrılmış durumda ve stüdyoda geriye 25 kişilik ufak bir ekip kalmış. Geçen kasım ayında da stüdyo çalışanlarının dörtte birini (yaklaşık 90 kişi) işten çıkarmıştı ama bu sefer durum daha ciddi görünüyor. Gamasutra sitesi de stüdyonun kapanma ihtimalinin bulunduğunu haber olarak geçmiş.

Twitter ve Facebook üzerinden çeşitli Telltale çalışanlarının işlerini kaybettiklerini yazdıkları söyleniyor. Bunlar arasında Batman ve Guardians of the Galaxy serilerinde çalışmış tasarımcılardan Emily Grace Buck da bulunuyor ve attığı tweette bir çok kişinin aynı durumda olduğunu söylüyor.

Hatırlayacağınız üzere Telltale'in eski CEO'su Kevin Bruner haziran ayında Telltale'e dava açmıştı. Telltale için ciddi anlamda tehlike çanları çalıyor gibi. Stüdyodan konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberi güncelleyeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum